Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade. smeer de varkensnek ermee in en laat 2 uur marineren.
  2. Steek de BBQ aan en zorg dat deze een temperatuur van 100-110 graden heeft.
  3. Meng de zoete sojasaus met de BBQ-saus en de honing.
  4. Leg de varkensnek op de BBQ en steek er een kernthermometer in. Check regelmatig de temperatuur en gooi geregeld wat eikenhouten snippers over de kolen zodat ze gaan roken.
  5. Smeer, wanneer het vlees een kerntemperatuur van 70-75 graden heeft, het vlees af en toe in met het soja-honingmengsel. Haal het vlees, wanneer deze een kerntemperatuur van 90 graden heeft, van de BBQ. Laat het vlees 30 minuten rusten en trek het los met een vork.
  6. Stook de BBQ nog even goed op en gril de boerenboterhammen om en om op de grill.
  7. snijd de rode pepers fijn, de augurk in plakjes en rooster de sesamzaadjes in een koekenpan. Snijd de rode uien in ringen en bak even aan in wat olijfolie.
  8. Lepel wat knoflookmayonaise op de boterhammen en beleg ze met de slabladeren.
  9. Schep er wat koolsla op, beleg met de plakjes augurk en verdeel het vlees erover. Lepel er wat hot BBQ-saus over en maak af met de rode peper, bieslook, lente-ui, gebakken uitjes, sesamzaadjes en rode-ui-ringen.
Ruige kost

Meer gerechten zoals deze?

Ruige kost
€25,00