Bereiding
- Meng alle ingrediënten voor de marinade. smeer de varkensnek ermee in en laat 2 uur marineren.
- Steek de BBQ aan en zorg dat deze een temperatuur van 100-110 graden heeft.
- Meng de zoete sojasaus met de BBQ-saus en de honing.
- Leg de varkensnek op de BBQ en steek er een kernthermometer in. Check regelmatig de temperatuur en gooi geregeld wat eikenhouten snippers over de kolen zodat ze gaan roken.
- Smeer, wanneer het vlees een kerntemperatuur van 70-75 graden heeft, het vlees af en toe in met het soja-honingmengsel. Haal het vlees, wanneer deze een kerntemperatuur van 90 graden heeft, van de BBQ. Laat het vlees 30 minuten rusten en trek het los met een vork.
- Stook de BBQ nog even goed op en gril de boerenboterhammen om en om op de grill.
- snijd de rode pepers fijn, de augurk in plakjes en rooster de sesamzaadjes in een koekenpan. Snijd de rode uien in ringen en bak even aan in wat olijfolie.
- Lepel wat knoflookmayonaise op de boterhammen en beleg ze met de slabladeren.
- Schep er wat koolsla op, beleg met de plakjes augurk en verdeel het vlees erover. Lepel er wat hot BBQ-saus over en maak af met de rode peper, bieslook, lente-ui, gebakken uitjes, sesamzaadjes en rode-ui-ringen.
