Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
koken met koffie cowboy ribeye

Cowboy ribeye met koffierub en coleslaw

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Voor de koffierub

Voor de coleslaw

Bereiding

  1. Bereid de barbecue voor. Kneed voor de cole­slaw de gesneden kool ca. 1 minuut goed met je handen door om de kool zachter te maken. Meng de kool, de winterwortel, de mayonaise, de appel­azijn en de pittige mosterd door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en de peterselie en zet de coleslaw koud weg.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Snijd de zoete aardappels in frieten, meng ze met de olijfolie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout en peper. Bak ca. 30 minuten in de oven bruin en krokant, keer ze tijdens het bakken regelmatig.

  3. Meng ondertussen de ingrediënten voor de rub door elkaar en masseer dit in het vlees. Leg de ribeyes op het rooster aan de hete kant van de barbecue. Druk de steaks een beetje aan wanneer je deze op de grill plaatst, zo krijg je mooie grill­strepen. Gril het vlees ca. 1,5 minuut. Draai het vlees zodra het loskomt van het rooster een kwartslag, zodat er een ruitpatroon ontstaat (zie tip 3), en gril nog eens 1,5 minuut. Draai het vlees om en herhaal dit aan de andere kant. Haal het vlees van de barbecue, wikkel het losjes in aluminiumfolie en laat nog ca. 5 minuten rusten.

  4. Snijd de ribeye in mooie plakken en bestrooi naar smaak met extra zeezout. Serveer samen met de frieten en de coleslaw.

Per portie: 1090 kcal | 69 g koolhydraten | 51 g eiwit | 64 g vet

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)