
Cowboy ribeye met koffierub en coleslaw
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Bereiding
Bereid de barbecue voor. Kneed voor de coleĀslaw de gesneden kool ca. 1 minuut goed met je handen door om de kool zachter te maken. Meng de kool, de winterwortel, de mayonaise, de appelĀazijn en de pittige mosterd door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en de peterselie en zet de coleslaw koud weg.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200Ā°C / hetelucht: 180Ā°C). Snijd de zoete aardappels in frieten, meng ze met de olijfolie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout en peper. Bak ca. 30 minuten in de oven bruin en krokant, keer ze tijdens het bakken regelmatig.
Meng ondertussen de ingrediĆ«nten voor de rub door elkaar en masseer dit in het vlees. Leg de ribeyes op het rooster aan de hete kant van de barbecue. Druk de steaks een beetje aan wanneer je deze op de grill plaatst, zo krijg je mooie grillĀstrepen. Gril het vlees ca. 1,5 minuut. Draai het vlees zodra het loskomt van het rooster een kwartslag, zodat er een ruitpatroon ontstaat (zie tip 3), en gril nog eens 1,5 minuut. Draai het vlees om en herhaal dit aan de andere kant. Haal het vlees van de barbecue, wikkel het losjes in aluminiumfolie en laat nog ca. 5 minuten rusten.
Snijd de ribeye in mooie plakken en bestrooi naar smaak met extra zeezout. Serveer samen met de frieten en de coleslaw.