Bereiding

  1. Meng de ingrediënten voor de Smokey’s Grill Blend door elkaar. Snijd de eventuele vliesjes aan de vleeszijde van de picanha af met een mesje en snijd de vetkant kruislings in. Smeer de picanha rondom in met olijfolie en bestrooi hem met de Smokey’s Grill Blend. Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 130°C is bereikt. Leg de picanha met de vetkant naar beneden op de BBQ. Op die manier krijgt deze kant de meeste warmte en bakt het vet beter uit, zo krijg je dat heerlijke knapperige vetrandje. Sluit de barbecue en laat in ca. 50 minuten de kerntemperatuur oplopen tot 52°C.
  2. Snijd intussen voor de Italiaanse topping de venkelknollen in flinterdunne reepjes. Schil de sinaasappels, snijd ze in plakken en meng die met de venkelreepjes en de overige ingrediënten. Haal de picanha van de grill en laat kort enkele minuten rusten. Snijd de picanha tegen de draad in plakken en serveer die met de Italiaanse zomertopping.

Per portie: ca. 660 kcal
52 g eiwit | 47 g vet | 7 g koolhydraten

*Dit is veel meer dan je nodig hebt voor deze picanha, maar in een luchtdichte pot is de blend in je keukenkast of BBQ-cave maanden houdbaar. Meer BBQ-gerechten met deze blend en andere rubs & blends vind je in Jords boek Smokey Goodness Brand New BBQ.

Smokey Goodness Brand New BBQ

Uit het boek:

Smokey Goodness Brand New BBQ
€29,99