Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
Summerstyle picanha

Summerstyle picanha

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de Smokey’s Grill Blend*

Voor de Italiaanse topping

Verder nodig

Jord Althuizen: “BBQ staat voor mij voor verfrissing van BBQ-classics, in bereiding en smaak. Wie aan de slag gaat met dit ultieme zomergerecht snapt meteen bij de eerste hap wat dit betekent. Het zachte kalfsvlees wordt licht gekieteld met de pepers uit de smokey grill blend, voorzien van een subtiel vleugje rook en dan overladen met zomerse frisheid van venkel en sinaasappel. Het resultaat is een gerecht dat barst van de smaak maar toch ruimte overlaat voor een mooi afsluitend dessert. En zeg nou eerlijk, wil jij meer of minder BBQ?”

Bereiding

  1. Meng de ingrediënten voor de Smokey’s Grill Blend door elkaar. Snijd de eventuele vliesjes aan de vleeszijde van de picanha af met een mesje en snijd de vetkant kruislings in. Smeer de picanha rondom in met olijfolie en bestrooi hem met de Smokey’s Grill Blend. Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 130°C is bereikt. Leg de picanha met de vetkant naar beneden op de BBQ. Op die manier krijgt deze kant de meeste warmte en bakt het vet beter uit, zo krijg je dat heerlijke knapperige vetrandje. Sluit de barbecue en laat in ca. 50 minuten de kerntemperatuur oplopen tot 52°C.

  2. Snijd intussen voor de Italiaanse topping de venkelknollen in flinterdunne reepjes. Schil de sinaasappels, snijd ze in plakken en meng die met de venkelreepjes en de overige ingrediënten. Haal de picanha van de grill en laat kort enkele minuten rusten. Snijd de picanha tegen de draad in plakken en serveer die met de Italiaanse zomertopping.

Per portie: 660 kcal | 7 g koolhydraten | 52 g eiwit | 47 g vet

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Smokey Goodness Brand New BBQ

€ 32,99
Cover Brand New BBQ Jord Althuizen