
Gepofte zoete aardappel met tahin en amandelen
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
De barbecue voegt altijd zo’n heerlijk rooksmaakje aan je eten toe. Zo ook bij dit recept voor gepofte zoete aardappel met tahin en amandelen.
Lees verder onder de advertentie
De barbecue voegt altijd zo’n heerlijk rooksmaakje aan je eten toe. Zo ook bij dit recept voor gepofte zoete aardappel met tahin en amandelen.
Tip
Heb je geen barbecue of wil je 'm niet aanzetten? Je kunt de aardappels ook heel goed in de oven poffen.
Bereiding
Verpak elke zoete aardappel strak in aluminiumfolie en leg ze tussen de kooltjes van de barbecue zodra die wit worden. Pof de aardappels in 30-40 minuten zacht.
Doe intussen het citroensap en de tahin in een kommetje en klop met een garde tot een stijve pasta. Klop het water er per el doorheen, tot de saus de consistentie heeft van dikke room.
Snijd de gare aardappels open en verdeel de boter er in klontjes over. Leg de aardappels op de borden of een schaal en lepel de tahinsaus eroverheen. Bestrooi met de koriander en de amandelen.