Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
scorched pumpkins

Scorched pumpkins

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Stook een groot vuur in je vuurschaal of BBQ en creëer een berg gloeiende kooltjes. Schik de flespompoenen in hun geheel tussen de kolen en rooster ze caveman style onder af en toe omdraaien in circa 2 uur gaar. Let erop dat als je met een tang werkt, je de zachter wordende pompoen niet beschadigt of inprikt. De pompoenen zijn gaar als ze zacht aanvoelen maar nog wel een beetje weerstand bieden.

  2. Meng ondertussen de pompoenpitten met de olijfolie en Cheeky Chicken BBQ-kruiden en bak ze in een pan krokant – niet op te hoog vuur, anders verbranden de in de BBQ-rub aanwezige suikers. Pak de gare pompoenen uit de kolen en snijd ze in de lengte doormidden. Brokkel de verse geitenkaas in kleine stukjes en verdeel deze net als de gerookte olijfolie en krokant gebakken pompoenpitten over de opengesneden  pompoenen. Bestrooi ze tot slot licht met grof zeezout en versgemalen peper.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)