Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Varkenssouvlaki

Varkenssouvlaki

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Varkenssouvlaki is een Griekse klassieker. Liever veganistisch? Vervang de kip door tempeh of zijdetofu en besprenkel de salade vervolgens met sojasaus en plakjes citroengras.
Tip
Week de bamboespiesen 10 minuten in kokend water zodat ze niet verbranden tijdens het grillen. Bestrijk de metalen spiesen met olie zodat het vlees niet blijft plakken.

Bereiding

  1. Meng de helft van olie, de azijn, knoflook, munt, citroenrasp en het varkensvlees in een grote kom. Breng op smaak met zout en peper. Zet minstens 30 minuten in de koelkast, bij voorkeur langer.

  2. Verwarm de barbecue (of bakplaat of grill) voor op hoge warmte. Rijg het varkensvlees aan de metalen of bamboespiesen (zie tip). Bak het varkensvlees af en toe kerend 10 minuten of tot het rondom goed geschroeid en net gaar is.

  3. Serveer de varkensspiesen met pitabrood, andijvie, ui en tzatziki. Meng het citroensap met de rest van de olijfolie en sprenkel dit over het gerecht.

Receptuur: Emily Ezekiel Fotografie: Issy Croke

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Uit het boek

Honey & Smoke

€ 35,99
Honey & Smoke