Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Gegrilde steak met sinaasappelgremolata

Gegrilde steak met sinaasappelgremolata

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de gremolata

De Marchesa Mariabella Valpolicella Ripasso is een volle rode wijn, met intense tonen van kersen en rode bessen. Tegelijkertijd proef je soepele aroma's van balsamico en verse kruiden. Ideaal bij een gegrilde steak of een gerecht met volle smaken.

Bereiding

  1. Bereid een houtskoolgrill of barbecue voor met een hete zone om te grillen en een wat koelere zone om het vlees verder te garen. Hak voor de gremolata alle ingrediënten met een scherp mes tot een kruimelig mengsel.

  2. Wrijf het vlees in met olijfolie en bestrooi met wat zout. Gril het vlees ca. 3 minuten per zijde tot het mooie donkere grillstrepen heeft. Schuif het vlees naar de koelere zone om verder te garen, ca. 5-8 minuten afhankelijk van de dikte. Gebruik een kernthermometer en houd een kerntemperatuur van ca. 52 graden aan voor medium rosé gebraden vlees.

  3. Neem het vlees van de grill als de juiste kerntemperatuur is bereikt. Leg het op een snijplank en dek losjes af met aluminiumfolie. Laat ca. 5 minuten rusten.

  4. Snijd het vlees in plakken met een scherp mes en strooi er de gremolata overheen. Bedruip met nog wat extra vergine olijfolie. Lekker met geroosterde aardappels en een glas Marchesa Mariabella Valpolicella Ripasso.

Per portie: 475 kcal | 3 g koolhydraten | 53 g eiwit | 28 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)