Gegrilde steak met sinaasappelgremolata
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Bereid een houtskoolgrill of barbecue voor met een hete zone om te grillen en een wat koelere zone om het vlees verder te garen. Hak voor de gremolata alle ingrediënten met een scherp mes tot een kruimelig mengsel.
Wrijf het vlees in met olijfolie en bestrooi met wat zout. Gril het vlees ca. 3 minuten per zijde tot het mooie donkere grillstrepen heeft. Schuif het vlees naar de koelere zone om verder te garen, ca. 5-8 minuten afhankelijk van de dikte. Gebruik een kernthermometer en houd een kerntemperatuur van ca. 52 graden aan voor medium rosé gebraden vlees.
Neem het vlees van de grill als de juiste kerntemperatuur is bereikt. Leg het op een snijplank en dek losjes af met aluminiumfolie. Laat ca. 5 minuten rusten.
Snijd het vlees in plakken met een scherp mes en strooi er de gremolata overheen. Bedruip met nog wat extra vergine olijfolie. Lekker met geroosterde aardappels en een glas Marchesa Mariabella Valpolicella Ripasso.