Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Icetea deluxe

Icetea deluxe

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Welmoed: “De meeste iceteas zijn plakkerig zoet. Niet echt wat je nodig hebt op een hete dag. Koude drankjes horen fris en dorstlessend te zijn. Na een lange zoektocht heb ik uiteindelijk van alle lekkerste drankjes een mix bedacht, om deze icetea deluxe te maken.”

Bereiding

  1. Giet 1½ liter water met een snufje zout in een grote pan en breng aan de kook.

  2. Kneus de verveine, munt en de pandan lichtjes in je hand. Voeg ze met het citroengras, de gember en de limoenblaadjes toe aan het kokende water. Kook ongeveer 5 minuten op laag vuur. Neem de pan van het vuur en laat de thee volledig afkoelen met alle smaakmakers erin.

  3. Giet het limoensap bij de thee en breng op smaak met de agavesiroop en roer even door. Giet alles door een zeef en duw de laatste beetjes in de zeef goed uit. Die laatste druppels hebben veel smaak.

  4. Giet in een gesteriliseerde fles (met een inhoud van 1½ liter) en bewaar in de ijskast. Of gebruik een kan als je de icetea meteen wilt serveren. Serveer met een grote hoeveelheid ijsblokjes en een paar takjes verveine ter garnering.

Receptuur: Welmoed Bezoen Fotografie: Anker van Warmerdam

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Welmoeds Wilde Keuken

€ 35,00
Welmoed's Wilde Keuken (cover)