Icetea deluxe
Eenvoudig
10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Giet 1½ liter water met een snufje zout in een grote pan en breng aan de kook.
Kneus de verveine, munt en de pandan lichtjes in je hand. Voeg ze met het citroengras, de gember en de limoenblaadjes toe aan het kokende water. Kook ongeveer 5 minuten op laag vuur. Neem de pan van het vuur en laat de thee volledig afkoelen met alle smaakmakers erin.
Giet het limoensap bij de thee en breng op smaak met de agavesiroop en roer even door. Giet alles door een zeef en duw de laatste beetjes in de zeef goed uit. Die laatste druppels hebben veel smaak.
Giet in een gesteriliseerde fles (met een inhoud van 1½ liter) en bewaar in de ijskast. Of gebruik een kan als je de icetea meteen wilt serveren. Serveer met een grote hoeveelheid ijsblokjes en een paar takjes verveine ter garnering.