Bereiding

  1. Giet de olijfolie in een pannetje en voeg ½ bosje dragon toe. Laat op laag vuur ca. 15 minuten trekken. Pluk van de andere helft dragon de blaadjes eraf en blancheer ze kort in kokend water. Spoel af met koud water en laat afkoelen. Zeef de olie en laat afkoelen.
  2. Stort de ricotta voorzichtig uit het bakje op een ovenschaaltje of bakplaat die in de barbecue past. Bestrijk de ricotta met wat olijfolie. Bereid je barbecue voor om te roken. Steek aan 1 kant wat kooltjes aan en strooi er wat rookhoutsnippers over. Zet het schaaltje met de ricotta aan de andere kant zodat er geen directe hitte bij de ricotta komt. Rook de ricotta en laat de temperatuur in de barbecue rustig oplopen tot ca. 150 graden. Laat de ricotta erin staan tot hij een mooi lichtbruin korstje heeft en droog aanvoelt aan de buitenkant. Neem uit de barbecue en laat afkoelen. Je kunt de ricotta direct serveren of enkele dagen bewaren in de koelkast.
  3. Leg de ricotta op een schaal en druip er de dragonolie overheen. Maak af met de dragonblaadjes, de geraspte citroenschil, grof zeezout, zwarte peper en eventueel bieslookbloemetjes. Serveer er partjes citroen bij.

Per portie (6): ca. 470 kcal
10 g eiwit | 45 g vet | 5 g koolhydraten

Receptuur: Willem van Santen Fotografie: Mitchell van Voorbergen