Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Gegrilde mais met misoboter

Gegrilde mais met misoboter

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Iedere maand komt er heel veel moois van het land. In september is lichtzoete suikermais van eigen bodem volop verkrijgbaar en op z’n best. Wij bereiden ‘m het liefst op de grill!

Bereiding

  1. Breng een grote pan met water aan de kook en kook er de maiskolven ca. 5 minuten in tot de korrels mooi geel en iets zachter zijn. Haal de maiskolven uit het water, laat ze iets afkoelen en snijd iedere maiskolf in twee gelijke stukken. Verhit een grillpan op hoog vuur of steek de barbecue aan en gril de maiskolven tot ze rondom mooi geblakerd zijn. Draai ze met een tang regelmatig om.

  2. Smelt de boter in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg het limoensap, de honing en de miso toe en klop alles door elkaar zodat er een gladde, gebonden saus ontstaat. Haal de pan van het vuur en wentel de gegrilde maiskolven rondom in de misoboter. Bestrooi de maiskolven met wat witte peper en serveer de overige misoboter uit de pan erbij.

Per portie: 113 kcal | 7 g koolhydraten | 3 g eiwit | 7 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Rosie Birkett Foto’s: Hayley Benoit Styling: Rob Merrett Foodstyling: Myles Williamson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (1 stem)