
Gegrilde mais met misoboter
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Bereiding
Breng een grote pan met water aan de kook en kook er de maiskolven ca. 5 minuten in tot de korrels mooi geel en iets zachter zijn. Haal de maiskolven uit het water, laat ze iets afkoelen en snijd iedere maiskolf in twee gelijke stukken. Verhit een grillpan op hoog vuur of steek de barbecue aan en gril de maiskolven tot ze rondom mooi geblakerd zijn. Draai ze met een tang regelmatig om.
Smelt de boter in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg het limoensap, de honing en de miso toe en klop alles door elkaar zodat er een gladde, gebonden saus ontstaat. Haal de pan van het vuur en wentel de gegrilde maiskolven rondom in de misoboter. Bestrooi de maiskolven met wat witte peper en serveer de overige misoboter uit de pan erbij.