Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
big green egg rabarberclafoutis

Gegrilde rabarberclafoutis

In samenwerking met Big Green Egg.
  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

  • 20 minuten wachttijd20 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Een barbecue, een biertje en je beste vrienden. Vier het mooie weer met smokey mangogarnalen en rabarber clafoutis van de originele kamado: de Big Green Egg.

Bereiding

  1. Was de citroentijm en schud hem goed droog. Was de rabarber en snijd eventueel houtige eindjes af. Leg de rabarber in een lange bak en steek er enkele takjes citroentijm tussen. Bestrooi met 3 el suiker en druppel er het sinaasappelsap overheen. Laat minstens 6 uur marineren.

  2. Bereid de Big Green Egg voor voor direct grillen. Neem de rabarberstengels uit de marinade en dep ze goed droog. Schenk de marinade met de takjes citroentijm in een sauspannetje. Gril de rabarber stengels ca. 1 minuut per zijde. Zet intussen het pannetje op het rooster en laat de marinade inkoken tot hij licht stroperig is.

  3. Neem de rabarber van het rooster. Neem het rooster uit de Big Green Egg en plaats de convEGGtor. Plaats het rooster terug en laat de temperatuur teruglopen tot ca. 170°C.

  4. Kluts de eieren met 50 g suiker en een snuf zout. Zeef het bakmeel erboven en roer glad. Voeg de melk toe en roer glad. Pluk de overgebleven citroentijm blaadjes van de takjes en meng door het beslag. Laat ca. 15 minuten rusten.

  5. Vet de Cast Iron Skillet (evt. ovenschaal) royaal in met boter en leg er de gegrilde rabarberstengels in. Giet het beslag rondom de rabarber en zorg dat de rabarber nog wel net boven het beslag uitsteekt. Bestrooi eventueel met wat takjes citroentijm. Bak de clafoutis 30-40 minuten op het roosterin de Big Green Egg.

  6. Neem de clafoutis uit de Big Green Egg en laat hem kort afkoelen. Serveer de clafoutis met clotted cream en besprenkel met de ingekookte marinade.

Receptuur: Sjoerd Kleijn Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren Locatie: la-tertulia.nu

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)