
Tropical storm uit BBQ Magic
Eenvoudig
Roel: "Fruit op de barbecue, kan dat? Jazeker. Want dat is het mooie aan grillen met een rookplank: je kunt hem ook voor ingrediënten gebruiken die je niet per se op een barbecue verwacht."
Lees verder onder de advertentie
Roel: "Fruit op de barbecue, kan dat? Jazeker. Want dat is het mooie aan grillen met een rookplank: je kunt hem ook voor ingrediënten gebruiken die je niet per se op een barbecue verwacht."
Bereiding
1. Gril voor dit recept eerst de ananas- en sinaasappelschijven. Zodra de suiker in de ananas karamelliseert, zijn de schijven
2. Leg een niet in water geweekte rookplank boven directe hitte. Wacht tot de plank aan de onderkant vlam vat
3. Bereid nu uw ‘masterpiece’ voor. Schik de gegrilde ananassen sinaasappelschijven, bosbessen, frambozen en partjes appel mozaïekvormig op de rookplank. Hier komen nog een paar bolletjes frambozenijs en een paar verkruimelde
4. Leg een dienblad op de tafel, leg daarop de plank, giet de kruidenlikeur erover en flambeer.