Ananas met rum en limoenmascarpone
Eenvoudig4 personen30 minuten bereiden
Susan Aretz: "Het is denk ik toch wel mijn absolute favoriete dessert van de barbecue. Het enige dat een beetje tijd vraagt is om je ananas te marineren. Dat doe ik meestal in de ochtend als ik weet dat we ’s avonds dit gerecht willen eten. Daarna is het nog maar een kwartiertje werk voor je geniet van dit heerlijke dessert."
Ingrediënten
- 1 hele ananas (kroon eraf en schil verwijderd)
- 5 el lekkere rum
- 1-2 tl chilivlokken
- Voor de honing-limoenmascarpone:
- 125 g mascarpone
- 1 el (Manuka) honing
- rasp van 1 limoen + kneepje sap (naar smaak)
- 1 el fijngesneden verse munt
- 2 el geroosterde noten (grof gehakt - optioneel)
- Verder nodig:
- barbecue (direct vuur) op 200 °C
- aluminiumfolie
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Leg je geschilde ananas in het midden van twee royale vellen aluminiumfolie. Bestrooi je ananas met de chili vlokken en giet de rum erover. Even goed erdoor draaien en dan stevig inpakken, zodat de rum er niet uit kan lopen. Leg je ingepakte ananas in een schaal en zet weg in de koelkast.
- Meng voor de limoenmascarpone in een kommetje de mascarpone met de honing, limoenrasp, kneepje limoensap en munt. Proef even of je het zuur en zoet zo goed in balans vindt. Zet afgedekt weg in de koelkast tot gebruik.
- Zorg dat je barbecue op 200 °C (direct vuur) verhit is als je de ananas wilt gaan grillen. Snijd je ananas in dikke plakken. Hoeveel dat er zijn hangt af van de grootte van je ananas. Gril de plakken ananas 3-4 minuten per kant, direct op het rooster.
- Leg je gegrilde ananas op een schaal. Goeie schep van de limoenmascarpone op je ananas en als je wilt nog wat geroosterde noten erover heen. Yum!