Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Ananas met rum en limoenmascarpone

Ananas met rum en limoenmascarpone

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de honing-limoenmascarpone

Verder nodig

Susan Aretz: "Het is denk ik toch wel mijn absolute favoriete dessert van de barbecue. Het enige dat een beetje tijd vraagt is om je ananas te marineren. Dat doe ik meestal in de ochtend als ik weet dat we ’s avonds dit gerecht willen eten. Daarna is het nog maar een kwartiertje werk voor je geniet van dit heerlijke dessert."

Bereiding

  1. Leg je geschilde ananas in het midden van twee royale vellen aluminiumfolie. Bestrooi je ananas met de chili vlokken en giet de rum erover. Even goed erdoor draaien en dan stevig inpakken, zodat de rum er niet uit kan lopen. Leg je ingepakte ananas in een schaal en zet weg in de koelkast.

  2. Meng voor de limoenmascarpone in een kommetje de mascarpone met de honing, limoenrasp, kneepje limoensap en munt. Proef even of je het zuur en zoet zo goed in balans vindt. Zet afgedekt weg in de koelkast tot gebruik.

  3. Zorg dat je barbecue op 200 °C (direct vuur) verhit is als je de ananas wilt gaan grillen. Snijd je ananas in dikke plakken. Hoeveel dat er zijn hangt af van de grootte van je ananas. Gril de plakken ananas 3-4 minuten per kant, direct op het rooster.

  4. Leg je gegrilde ananas op een schaal. Goeie schep van de limoenmascarpone op je ananas en als je wilt nog wat geroosterde noten erover heen. Yum!

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

BBQ-tijd

€ 29,99
BBQ-tijd cover