Ananas met rum en limoenmascarpone
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Leg je geschilde ananas in het midden van twee royale vellen aluminiumfolie. Bestrooi je ananas met de chili vlokken en giet de rum erover. Even goed erdoor draaien en dan stevig inpakken, zodat de rum er niet uit kan lopen. Leg je ingepakte ananas in een schaal en zet weg in de koelkast.
Meng voor de limoenmascarpone in een kommetje de mascarpone met de honing, limoenrasp, kneepje limoensap en munt. Proef even of je het zuur en zoet zo goed in balans vindt. Zet afgedekt weg in de koelkast tot gebruik.
Zorg dat je barbecue op 200 °C (direct vuur) verhit is als je de ananas wilt gaan grillen. Snijd je ananas in dikke plakken. Hoeveel dat er zijn hangt af van de grootte van je ananas. Gril de plakken ananas 3-4 minuten per kant, direct op het rooster.
Leg je gegrilde ananas op een schaal. Goeie schep van de limoenmascarpone op je ananas en als je wilt nog wat geroosterde noten erover heen. Yum!