Bereiding

  1. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan. Hak of vijzel fijn, maar niet tot gruis.
  2. Verwarm vier borden voor en zorg dat de chilisaus op kamertemperatuur is. Verhit een grillpan op hoog vuur of maak de barbecue aan. Verwijder de buitenste bladeren van de spitskool als die er slap bij hangen. Snijd de kool in de lengte in vieren. Snijd steeds door de aanzet heen zodat de parten niet uit elkaar vallen. Bestrijk aan alle zijden met olijfolie en bestrooi de snijkanten met isot biber. Rooster de kool 3-4 minuten aan elke kant, ongeveer 10 minuten in totaal. Leg de kolen op hun bolle kant op voorverwarmde borden. Bestrooi met grof zout. Serveer iedere part kool met 1 eetlepel chilisaus (meer maakt het al snel te zoet) en een handje cashewnoten.

Zelf zoetzure chilisaus maken? Bekijk snel dit recept van Jigal Krant.

TLV Vegan

Uit het boek

TLV Vegan
€34,99

Amsterdam/Tel Aviv; 2019-2021; Serie foto’s uit Amsterdam (keuken Jigal) en Tel Aviv (straatbeelden) voor het nieuwe (vegan) kookboek van Jigal Krant, verschenen in het najaar van 2021 bij Nijgh Cuisine. Fotografie: Vincent van den Hoogen. Receptuur: Jigal Krant.