Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Chili Cheese Dogs van de barbecue

Chili Cheese Dogs van de barbecue

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

  • en 30 minuten wachttijd en 30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

CHILI

Jord: "Denk je aan een zomerse vrije dag in New York, dan verschijnt al snel het iconische beeld van een dag aan het stand met een hotdog in de hand struinend over de Coney Island Boardwalk. Deze associatie is vooral te danken aan Nathan's hot dogs, die als sinds 1916 vanaf deze locatie hotdogs verkoopt en inmiddels geroemd is voor zijn chili loaded variant. Deze smokey versie is duidelijk wat rokeriger dan zijn Yankee cousin, maar doet het qua pit net zo goed. Wil je de kids mee laten genieten? Laat dan het chilipoeder zeker achterwege. Oh, en het bier natuurlijk."

Bereiding

  1. 1.Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180 °C is bereikt. Voeg in een skillet of vuurvaste schaal alle ingrediënten voor de chili samen en roer goed door.

  2. 2. Voeg de rookhoutsnippers toe aan de gloeiende kolen en zet de chili in de smoker.

  3. 3. Rook de chili onder frequent roeren in circa 1,5 uur gaar. Voeg een scheutje bier toe als de chili tijdens het roken

  4. 4. Haal de Chili Cheese Dogs uit de BBQ en garneer met de fijngehakte rode ui, green jalapeñorelish en korianderblaadjes.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Burgers & BBQ bites

€ 24,99
Cover voor Burgers & BBQ bites