Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Cover voor Crawfish boil

Crawfish boil

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Breng de sfeer van Louisiana naar je eigen keuken met deze kruidige en gezellige Crawfish Boil! Perfect voor een zomerse avond met vrienden of familie.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Breng de sfeer van Louisiana naar je eigen keuken met deze kruidige en gezellige Crawfish Boil! Perfect voor een zomerse avond met vrienden of familie.
Wist je dat?
Dit feestmaal vol sappige rivierkreeftjes, kruidige rookworst, maïs en aardappels wordt traditioneel uitgestort op een tafel en met de handen gegeten.

Bereiding

  1. Breng in een grote pan ca. 10 l water aan de kook met een ruime hoeveelheid zout. Was de aardappels grondig en halveer ze. Pel de uien en snijd ze in parten.

  2. Snijd de maïskolven in stukken van ca. 5 cm. Halveer de bollen knoflook en de citroenen. Voeg de aardappels, de citroenen, de maïs, de knoflook, de uien en de cayennepeper aan het water toe en kook in ca. 15 minuten de aardappels gaar.

  3. Snijd de rookworst in stukken. Spoel de rivierkreeftjes in een ruime hoeveelheid water.

  4. Voeg de rivierkreeftjes en de rookworst toe aan de pan en breng opnieuw aan de kook. Kook ca. 5 minuten en draai het vuur dan uit. Laat ca. 10 minuten staan.

  5. Giet het geheel af en spreid het uit over een met oude kranten beklede tafel. Serveer er cocktailsaus en gesmolten boter bij.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (8 stemmen)