
Salade met bietjes, boontjes en geschaafde Parmigiano Reggiano
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Maal in een keukenmachine of vijzel 50 g walnoten, de Parmigiano Reggiano, de sjalot en de mosterd tot een pasta. Voeg de azijn en wat zout en peper toe en roer goed glad.
Voeg nu geleidelijk al kloppend de olijfolie toe tot je een mooie smeuïge dressing hebt. Roer er de gehakte peterselie doorheen. Maak de dressing eventueel wat dunner met wat lauwwarm water.
Verhit voor de topping een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur en rooster er de walnoten in tot ze beginnen te geuren. Haal de walnoten uit de pan en laat afkoelen.
Hak de walnoten grof. Meng de noten met de Parmigiano Reggiano en de grissini.
Breng voor de groenten een pan met ruim water aan de kook. Blancheer er de haricot verts ca. 3 minuten in.
Schep de boontjes uit de pan en spoel af met (ijs)koud water. Voeg de bietjes toe aan de pan en kook ze in ca. 30 minuten gaar. Giet de bietjes af en laat afkoelen.
Snijd de rode en gele bieten in kleine blokjes. Verdeel de salade over een grote schaal en verdeel er de bietenblokjes, de haricot verts en de wortel over.
Bedruip de salade royaal met de dressing. Maak af met de topping.