Bereiding
- Doe de ui in een kom met water en laat ca. 5 minuten staan. Giet af, spoel af en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Bak de mais ca. 4 minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur en roer regelmatig, tot de mais bruin begint te worden. Voeg een beetje olie en de boter toe en roer door. Bak nog een paar minuten, of tot de maiskorrels goudbruin zijn en een paar korrels aan de randjes wat donkerder zijn. Neem van het vuur en laat afkoelen.
- Meng de afgekoelde mais met de uitgelekte ui, de bieslook, de peterselie en de feta. Besprenkel met de olijfolie en het citroensap en breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Breng eventueel op smaak met zout – voeg niet te veel toe; de feta is al redelijk zout van zichzelf.
Per portie: ca. 260 kcal
11 g eiwit | 20 g vet | 8 g koolhydraten
© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Melissa Thompson Foto’s: Louise Hagger Styling: Max Robinson Foodstyling: Phil Mundy