De lekkerste dips

Iedereen kent ondertussen wel de standaard sauzen en dips. Wil je dit keer eens iets anders op tafel zetten dan de hummus of aioli uit een bakje van de supermarkt? Probeer eens een van deze recepten voor de lekkerste dips!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Avocado-korianderdip

Pureer 4 fijngehakte lente-uitjes, het sap van 1 limoen, 4 el zure room, 1 avocado in stukken, 1 handje koriander en 1 handje bieslook glad met een staafmixer of keukenmachine. Serveer de dip besprenkeld met een beetje tabasco of chilisaus. Hou je van pittig? Geef de dip dan een scheutje extra tabasco om alles in vuur en vlam te zetten.

De lekkerste dips

Rode biet-dilledip

Pureer 300 g gekookte en fijngehakte rode biet, 2 el olijfolie, 1 el yoghurt, 4 el tahin, zout en peper met een staafmixer of keukenmachine glad. Roer er voor het serveren een handje fijngehakte dille doorheen. Serveer met vers stokbrood om te dippen, of kies voor groenten zoals bijvoorbeeld wortels, komkommer en paprika. Smullen!

Artisjokdip

Pureer 400 g uitgelekte artisjokharten op olie, 1 geperst teentje knoflook, 3 el olie van de artisjokharten en een scheutje citroensap glad met een staafmixer of een keukenmachine. Roer er 3 el geraspte parmezaan doorheen en serveer besprenkeld met meer olie en bestrooid met paprikapoeder. Laat de artisjokharten goed uitlekken voordat je deze dip maakt. Hou je van knoflook? Maak de dip dan op voorhand en laat deze een paar uur staan in de koelkast voor je ‘m serveert. Zo proef je de knoflook optimaal!

Wat is artisjok en wat kun je ermee?

Griekse fetadip

Pureer 200 g verbrokkelde feta, 6 el yoghurt, het sap van 1 citroen en een snufje cayennepeper glad met een staafmixer of keukenmachine. Serveer bestrooid met chilivlokken. Geen fan van feta? Dan kun je ook voor een andere kaas kiezen, denk bijvoorbeeld eens aan een blauwe kaas, een geitenkaas of cheddar. Voor het beste resultaat haal je de kaas natuurlijk bij de kaasboer.

Curryhummus

Pureer 400 g kikkererwten (blik), 50 g rodecurrypasta, 100 ml kokosroom, 1 geperst teentje knoflook, het sap van 1 limoen, en 2 el olie glad met een staafmixer of keukenmachine. Wil je deze dip omtoveren tot een van de lekkerste dips ooit? Haal dan geen kikkererwten uit blik, maar koop gedroogde kikkererwten. Laat deze vervolgens zo’n 8 tot 12 uur weken in ruim water voor je ze gebruikt voor de dip. Probeer maar eens, je zult merken dat het nog lekkerder is dan kikkererwten uit blik!

Lees ook:

Bij de borrel: de lekkerste dips en smeersels

Fasole batuta - bonendip met gekaramelliseerde ui

Bron: olive Magazine/Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Caty Greenwood

Lees meer: