Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Couscoussalade met ham, ricotta en peer

Couscoussalade met ham, ricotta en peer

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Deze maaltijdsalade met couscous, ham, ricotta en peer is makkelijk en snel gemaakt. De smaken combineren perfect met elkaar.

Bereiding

  1. Doe de couscous in een hittebestendige kom en schenk er 140 ml kokend water (uit de waterkoker) overheen. Laat afgedekt ca. 8 minuten staan. Klop intussen de olijfolie met de mosterd, de azijn en de honing door elkaar in een grote kom. Zet apart.

  2. Snijd de peren in de lengte in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd de peren in dunne plakken. Voeg de spinazie, de rucola en de peer toe aan de kom met de dressing en meng door elkaar. Roer de couscous luchtig los met een vork en meng hem nog warm door de salade. Verdeel de salade over 2 borden.

  3. Meng de ricotta met 2 el koud water, ¾ van de bieslook en de geraspte citroenschil. Verdeel de ricotta, de ham en de overige bieslook over de salade. Bestrooi evt. met wat versgemalen zwarte peper.

Per portie: 464 kcal | 53 g koolhydraten | 20 g eiwit | 18 g vet

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Liberty Mendez Foto’s: Hayley Benoit

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)