Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Couscoussalade met ham, ricotta en peer

Couscoussalade met ham, ricotta en peer

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de couscous in een hittebestendige kom en schenk er 140 ml kokend water (uit de waterkoker) overheen. Laat afgedekt ca. 8 minuten staan. Klop intussen de olijfolie met de mosterd, de
    azijn en de honing door elkaar in een grote kom. Zet apart.

  2. Snijd de peren in de lengte in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd de peren in dunne plakken. Voeg de spinazie, de rucola en de peer toe aan de kom met de dressing en meng door elkaar. Roer de couscous luchtig los met een vork en meng hem nog warm door de salade. Verdeel de salade over 2 borden.

  3. Meng de ricotta met 2 el koud water, ¾ van de bieslook en de geraspte citroenschil. Verdeel de ricotta, de ham en de overige bieslook over de salade. Bestrooi evt. met wat versgemalen zwarte peper.

Per portie: 464 kcal | 53 g koolhydraten | 20 g eiwit | 18 g vet

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Liberty Mendez Foto’s: Hayley Benoit

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)