Couscoussalade met ham, ricotta en peer
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Doe de couscous in een hittebestendige kom en schenk er 140 ml kokend water (uit de waterkoker) overheen. Laat afgedekt ca. 8 minuten staan. Klop intussen de olijfolie met de mosterd, de azijn en de honing door elkaar in een grote kom. Zet apart.
Snijd de peren in de lengte in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd de peren in dunne plakken. Voeg de spinazie, de rucola en de peer toe aan de kom met de dressing en meng door elkaar. Roer de couscous luchtig los met een vork en meng hem nog warm door de salade. Verdeel de salade over 2 borden.
Meng de ricotta met 2 el koud water, ¾ van de bieslook en de geraspte citroenschil. Verdeel de ricotta, de ham en de overige bieslook over de salade. Bestrooi evt. met wat versgemalen zwarte peper.