Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Zoete-aardappelcupcakes met smoky karamel, mascarpone en noten

De zoete BBQ

In samenwerking met Big Green Egg
Profielfoto van SanneSanne

Advertentie

Bakken op de EGG voor zoete verleidingen met een magisch rooksmaakje, dit wil je! Deze onweerstaanbare recepten maak je met alle gemak op de Big Green Egg en zijn ook nog eens om je vingers bij af te likken!

De zoete BBQ

Winter of zomer, het maakt ons niet uit. Steek de Big Green Egg maar aan en ga aan de slag met deze heerlijke zoete recepten. De ultieme zoete BBQ! Wat dacht je bijvoorbeeld van cupcakes of een geweldige trifle? Naast de recepten geven we je ook nog eens tips voor handige toevoegingen die van pas komen bij het bakken.

BGE Sanne

Handige tips

De gietijzeren Cast Iron Skillet geleidt hitte heel goed, waardoor hij over het hele oppervlak gelijkmatig warm wordt. Handig bij het smelten van de witte chocolade. De Skillet heeft twee praktische handvatten en een diameter van 36 centimeter. Vet hem na het afwassen in met plantaardige olie en je Cast Iron Skillet is weer als nieuw.

Dit gietijzeren pannetje van Big Green Egg is ideaal voor sauzen of marinades. Gebruik hem bijvoorbeeld voor de smoky karamel. Bij het pannetje hoort een siliconen kwastje om gerechten op de EGG regelmatig in te kunnen kwasten, maar die heb je voor de cupcakes niet nodig. Het pannetje houdt hitte goed vast, dus blijft ook op tafel nog lang warm.

Het Portable Nest voor de MiniMax, de standaard waarop de Big Green Egg staat, is handig mee te nemen. Zo kun je waar je maar wilt op handige werkhoogte aan de slag met je Big Green Egg. Het onderstel is gemaakt van sterk gepoedercoat staal, heeft clips om de MiniMax stevig vast te zetten en is gemakkelijk inklapbaar.

De recepten:

Trifle met gegrilde ananas en gekaramelliseerde witte chocolade

Trifle met gegrilde ananas en gekaramelliseerde witte chocolade

Zoete-aardappelcupcakes met smoky karamel, mascarpone en noten

Zoete-aardappelcupcakes met smoky karamel, mascarpone en noten

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Sanne

Zweert al tien jaar bij hetzelfde recept voor worteltaart met roomkaasglazuur. Iemand die een banaan eet, is spontaan een beetje minder sympathiek. Voert haar zuurdesem precies genoeg om ermee te kunnen bakken. Zet altijd vast een pan op het vuur voor het recept helemaal gelezen is. Was hoofdredacteur tot 2022.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!