Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Griekse salade

Griekse salade

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Voor een goede Griekse salade met tomaat, komkommer, rode ui en feta hoef je heus niet naar Griekenland te vliegen. Met dit recept maak je de snelle salade gewoon thuis!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor een goede Griekse salade met tomaat, komkommer, rode ui en feta hoef je heus niet naar Griekenland te vliegen. Met dit recept maak je de snelle salade gewoon thuis!

Bereiding

  1. Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadlijsten met een lepel eruit. Snijd de komkommer in dikke halve maantjes.

  2. Meng de komkommer in een grote schaal met de ui, de tomaat en de olijven. Klop de olijfolie en de azijn door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schenk de meeste vinaigrette over de salade en schep alles kort door elkaar.

  3. Verkruimel de feta over de Griekse salade, besprenkel met de overige vinaigrette en bestrooi met de oregano. Lekker als bijgerecht of als lunch met wat knapperig brood.

Per portie: 188 kcal | 5 g koolhydraten | 6 g eiwit | 16 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Steven Joyce Styling & foodstyling: Rebecca Seal

Tip
Wil je meer maken uit je favoriete vakantieland? Check dan dit artikel bomvol Griekse recepten! Van lichte mezze (hapjes) tot stevige ovenschotels en rijke desserts, deze keuken heeft het allemaal.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (7 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!