Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
World of Fire masterclass Jord Althuizen

Goodies: échte BBQ must-haves volgens Jord Althuizen

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Dit zijn de echte BBQ must-haves die volgens Jord Althuizen iedereen in zijn of haar BBQ cave moet hebben. Voor het betere smaakwerk, grillplezier of om alles netjes schoon en hygiënisch te houden.

BBQ must-haves volgens Jord Althuizen

We vroegen onze gasthoofdredacteur van Foodies BBQ om zijn favoriete goodies en onmisbare BBQ must-haves. Daar hoefde hij niet lang over na te denken. Jord Althuizen vertelt: “Je kunt nooit genoeg gadgets en gear in je schuur hebben liggen, maar dit zijn wat mij betreft de echte must-haves.”

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Meten is weten

Gissen is missen, meten is weten. Met een goede kernthermometer heb je nooit meer doorgeslagen steaks op je bord. Deze Superfast Thermapen is een zeer gebruiksvriendelijke thermometer met geavanceerde technologie. Dankzij zijn snelle reactietijd, adaptieve displayverlichting, automatische slaapstand en antibacteriële technologie is dit een investering waar je geen spijt van gaat krijgen.

kernthermometer

Mooie streepjes

Het gietijzeren rooster warmt sneller op dan een rvs-rooster en geeft constante warmte af. Of je nou vlees, vis of groenten gaat grillen, met The Bastard Cast Iron Grid verkrijg je altijd een perfect resultaat en mooie grillstrepen. Het zware gietijzer is extreem duurzaam. Maak het na ieder gebruik goed schoon en bestrijk het met wat olie en het rooster is praktisch onverwoestbaar.

BBQ must-haves: grillrooster

Een echte alleskunner

De keramische BBQ van The Bastard is mijn favoriet waar ik voor alle kookboeken, workshops en home parties mee aan de slag ga. Grillen, roken, bakken, pizza’s en rotisserie – deze alleskunners zijn compacte vuurgestookte buitenkeukens.

The bastard BBQ

Good on anything

BBQ rubs bevatten vaak suikers en zijn ongeschikt voor het hot & fast grillwerk. Deze ‘Good on anything’ Grill blend BBQ rub bevat geen suiker en heeft een licht peperig pitje, daarom is dit mijn favoriet op steaks en chops. Strooi deze vuurbestendige smaakexplosie rijkelijk op steaks, karbonades, vis en groenten, stook een zinderend heet vuur en grill away.

Lees ook: De beste rubs voor bij de BBQ volgens Jord Althuizen

BBQ must-haves: kruidenmix

BBQ must-haves: staalborstel

Borstel je rvs- of gietijzeren grillrooster schoon met een staalborstel die het een hele zomer volhoudt en slechts een fractie van de prijs van een speciale BBQ-borstel kost.

BBQ must-haves: staalborstel

Light my fire

Met The Bastard One minute lighter zet je je BBQ in no time in de fik zonder eerst je buren uit te roken. Deze elektrische aansteker met een snoer van 2 meter is ideaal om tussentijds het vuur extra op te stoken en ook prima te gebruiken voor je openhaard. Met deze handige tool hoef je nooit meer te rommelen met aanmaakblokjes.

one minute lighter

Not my wife’s towels

BBQ like a pro, clean like a master, is een veelgebruikte uitspraak van mij. Dus mannen, na het koken ook netjes de BBQ én bijbehorende gear schoonmaken. En dan met je eigen theedoek natuurlijk.

BBQ must-haves: handdoek

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!