Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Geglaceerde brisket met blauwe-kaas-coleslaw

Brisket: de beste recepten met het klapstuk

Advertentie

Brisket is een waanzinnig stuk vlees, mits je weet hoe je het moet bereiden. Daarom delen we alles over het klapstuk, inclusief onze favoriete recepten!

Brisket, oftewel klapstuk

Ben jij al bekend met brisket? Dit is een stuk rundvlees dat in Nederland ook wel het klapstuk wordt genoemd. Dit deel wordt gesneden uit de borst van een rund. Het vlees is uit zichzelf vrij pezig en taai, maar hierdoor is het juist perfect voor een langzame bereiding. Dat komt doordat het ook veel collageen bevat, wat langzaam smelt wanneer je het gaart in de slowcooker of op de barbecue bijvoorbeeld. Door de langzame garing wordt het vlees namelijk heerlijk zacht en mals. Wat denk jij bijvoorbeeld van deze heerlijke recepten?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Brisketstoof met rode wijn en tijm

Brisket kun je perfect garen in een slowcooker. Wel is het slim het vlees van tevoren eerst goed aan te braden in de koekenpan. Door het Maillard-effect wordt het vlees zo extra smaakvol.

> naar het recept: brisketstoof met rode wijn en tijm

Brisketstoof met rode wijn en tijm

Geglaceerde brisket met blauwe-kaas-coleslaw

Goed vlees van de BBQ met Franse frietjes en een frisse salade; is er iets lekkerder dan dat? Omdat een brisket om een langzame garing vraagt, zetten we het eerst een aantal uur in de oven. Daarna kun je het zo opdienen of nog even kort braden op de barbecue voor dat heerlijke rook-aroma.

> naar het recept: geglaceerde brisket met blauwe-kaas-coleslaw

Geglaceerde brisket met blauwe-kaas-coleslaw

Brisketchili uit de slowcooker

Door het vlees langzaam in de slowcooker te garen, heeft het alle tijd om de smaken van de chili in zich op te nemen. Heb je geen slowcooker? Dan kun je beter voor sukade- of riblappen kiezen. Stoof het geheel afgedekt ca. 2 u

> naar het recept: brisketchili uit de slowcooker

Brisketchili uit de slowcooker

Lees ook: Hét recept voor botermalse picanha

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!