Brisket, oftewel klapstuk
Ben jij al bekend met brisket? Dit is een stuk rundvlees dat in Nederland ook wel het klapstuk wordt genoemd. Dit deel wordt gesneden uit de borst van een rund. Het vlees is uit zichzelf vrij pezig en taai, maar hierdoor is het juist perfect voor een langzame bereiding. Dat komt doordat het ook veel collageen bevat, wat langzaam smelt wanneer je het gaart in de slowcooker of op de barbecue bijvoorbeeld. Door de langzame garing wordt het vlees namelijk heerlijk zacht en mals. Wat denk jij bijvoorbeeld van deze heerlijke recepten?
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Brisketstoof met rode wijn en tijm
Brisket kun je perfect garen in een slowcooker. Wel is het slim het vlees van tevoren eerst goed aan te braden in de koekenpan. Door het Maillard-effect wordt het vlees zo extra smaakvol.
> naar het recept: brisketstoof met rode wijn en tijm
Geglaceerde brisket met blauwe-kaas-coleslaw
Goed vlees van de BBQ met Franse frietjes en een frisse salade; is er iets lekkerder dan dat? Omdat een brisket om een langzame garing vraagt, zetten we het eerst een aantal uur in de oven. Daarna kun je het zo opdienen of nog even kort braden op de barbecue voor dat heerlijke rook-aroma.
> naar het recept: geglaceerde brisket met blauwe-kaas-coleslaw
Brisketchili uit de slowcooker
Door het vlees langzaam in de slowcooker te garen, heeft het alle tijd om de smaken van de chili in zich op te nemen. Heb je geen slowcooker? Dan kun je beter voor sukade- of riblappen kiezen. Stoof het geheel afgedekt ca. 2 u
> naar het recept: brisketchili uit de slowcooker