Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Gebakken avocado met gerookte zalm en ei

Moederdag ontbijt: hiermee maak je écht indruk

Ze zijn vanaf jongs af aan onze steun en toeverlaat, koks, chauffeurs en nog zo veel meer. Hoog tijd om al die lieve mama’s eens in het zonnetje te zetten! Houd de traditie van het Moederdag ontbijt in ere en trakteer haar met deze heerlijke recepten.

Lees verder na de advertentie

Moederdag

Verdient jouw moeder ook een ontbijtje op bed? Laat je dan van je beste kant zien en maak een (of meerdere) van deze heerlijke Moederdag ontbijt recepten. Geef er een glaasje verse jus én natuurlijk ook een bloemetje erbij, en je bent good to go!

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Moederdag ontbijt recepten

croissants maken

Croissants maken

Stiekem is een ontbijt op bed niet compleet zonder croissants. Maak ze voor je moeder extra speciaal door bijvoorbeeld wat jam aan het deeg toe te voegen.

Naar het recept
Pain au chocolat

Pain au chocolat

Zelf chocoladebroodjes maken kan misschien een enorme uitdaging lijken, maar niets is minder waar. Als er elke dag honderden over de toonbank vliegen in Parijs, dan kun jij dit koude kunstje vast ook!

Naar het recept
Pannenkoeken recept

Fluffy pindakaaspancakes met kokos en banaan

Een pannenkoekontbijt zegt natuurlijk niemand nee tegen. Probeer deze heerlijke variant met pindakaas en banaan en je zult zien dat je moeder hier gegarandeerd van gaat smullen!

Naar het recept
Sunny sides up toast

Sunny sides up toast

Het beleg van deze vrolijke toast lijkt verdacht veel op een spiegelei. Maar niets van dat! Het zijn perziken (of abrikozen) met een lekker cheesy sausje.

Naar het recept

Tip!

Gebakken avocado met gerookte zalm en ei

Gebakken avocado met gerookte zalm en ei

Toch liever hartig? Met dit gezonde ontbijtje begint jouw moeder haar dag goed. Het is heerlijk om je brood in het ei te dippen.

Naar het recept
Recepten voor wentelteefjes

Wentelteefjesschotel van krentenbrood met fruit en kwark

Maak deze sierlijke schotel van wentelteefjes. Die lepel je met gemak op bed leeg. De combinatie met vers fruit en kwark is lekker fris. En het beste? De oven doet ook nog eens het meeste werk, zo hou jij tijd over!

Naar het recept
Eggs Benedict, Florentine, Royale

Eggs Benedict, Florentine, Royale

Eggs benedict zijn gepocheerde eieren met bacon of ham, eggs florentine zijn gepocheerde eieren met spinazie en eggs royale zijn gepocheerde eieren met zalm; kies de favoriet van je moeder en je zit gebakken!

Naar het recept
aardbeicruffins dit is waarom je cruffins moet proberen

Aardbeicruffins

Misschien heb je er al weleens van gehoord, misschien lees je het voor het eerst. Cruffins zijn niets anders dan een geslaagde kruising tussen een muffin en een croissant. Wij likken er onze vingers bij af, dus je mama vast ook. Met de gouden combinatie van aardbeien en custard zit je sowieso goed!

Naar het recept
Havertartelette met ricotta

Havertartelette met ricotta, honing en pijnboompitten

Ontbijten met taart?! Daar zegt je moeder vast geen nee tegen! Deze granolabodempjes vul je met vanillericotta en rood fruit.

Naar het recept
FAVORIET
Recepten voor wentelteefjes

Wentelteefjesschotel van krentenbrood met fruit en kwark

Wentelteefjes zijn het hele jaar door heerlijk als ontbijt, maar met deze schotel maak je het ontbijt nog net iets feestelijker. Top af met kwark en je favoriete fruit.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

krenten-rozijnenbrood ca. 450 g – in plakjes
boter
4 eieren
1 tl kaneelpoeder
2 zakjes vanillesuiker à 8 g
snuf zout
100 ml slagroom
vershoudfolie

Voor erbij

poedersuiker
een handje muntblaadjes
vers fruit bijv. blauwe bessen en aardbeien en frambozen
vanillekwark

Bereiding

  1. 1. Halveer de plakjes brood. Vet een ovenschaal in met boter en verdeel het brood rechtop in de ovenschaal. Klop de eieren met het kaneelpoeder, de vanillesuiker, een snuf zout en de slagroom in een kom. Giet het mengsel over het brood, dek de ovenschaal af met vershoudfolie en zet ca. 30 minuten in de koelkast.

  2. 2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 195°C / hetelucht: 175°C). Verwijder het folie en zet de ovenschaal ca. 30 minuten in de oven tot de wentelteefjes goudbruin en knapperig zijn.

  3. 3. Bestrooi de wentelteefjes met poedersuiker en munt en serveer met vers fruit en een flinke lepel vanillekwark.

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!