Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Gebakken avocado met gerookte zalm en ei

Moederdag ontbijt op bed: 7x recepten

Advertentie

Ze zijn vanaf jongs af aan onze steun en toeverlaat, koks, chauffeurs en nog zo veel meer. Hoog tijd om al die lieve mama’s eens in het zonnetje te zetten! Houd de traditie van het Moederdag ontbijt op bed gewoon in ere en trakteer je haar met deze heerlijke recepten.

Recepten voor Moederdag

Verdient jouw moeder ook een ontbijtje op bed? Laat je dan van je beste kant zien, en maak een (of meerdere) van deze heerlijke Moederdag ontbijt recepten. Glaasje jus én natuurlijk ook een bloemetje erbij, en je bent good to go!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Moederdag ontbijt op bed

croissants maken

Croissants maken

Stiekem is een ontbijt op bed niet compleet zonder croissants. Maak ze voor je moeder extra speciaal door bijvoorbeeld wat jam aan het deeg toe te voegen.

Naar het recept
Pain au chocolat

Pain au chocolat

Zelf chocoladebroodjes maken kan misschien een enorme uitdaging lijken, maar niets is minder waar. Als er elke dag honderden over de toonbank vliegen in Parijs, dan kun jij dit koude kunstje vast ook!

Naar het recept
bagel

Bagel met hazelnoot-chocopasta, aardbei, banaan en kiwi

Blijf jij zelf ook het liefst zo lang mogelijk onder de warme dekens liggen? Maak dan deze snelle zoete bagel met hazelnoot-chocopasta en fruit, daar kom je maar wat graag je bed voor uit!

Naar het recept
Sunny sides up toast

Sunny sides up toast

Het beleg van deze vrolijke toast lijkt verdacht veel op een spiegelei. Maar niets van dat! Het zijn perziken (of abrikozen) met een lekker cheesy sausje.

Naar het recept

Nog meer ontbijt op bed:

Gebakken avocado met gerookte zalm en ei

Gebakken avocado met gerookte zalm en ei

Toch liever hartig? Met dit gezonde ontbijtje begint jouw moeder haar dag goed. Het is heerlijk om je brood in het ei te dippen.

Naar het recept
Recepten voor wentelteefjes

Wentelteefjesschotel van krentenbrood met fruit en kwark

Maak deze sierlijke schotel van wentelteefjes. Die lepel je met gemak op bed leeg. De combinatie met vers fruit en kwark is lekker fris. En het beste? De oven doet ook nog eens het meeste werk, zo hou jij tijd over!

Naar het recept
aardbeicruffins dit is waarom je cruffins moet proberen

Aardbeicruffins

Misschien heb je er al weleens van gehoord, misschien lees je het voor het eerst. Cruffins zijn niets anders dan een geslaagde kruising tussen een muffin en een croissant. Wij likken er onze vingers bij af, dus je mama vast ook. Met de gouden combinatie van aardbeien en custard zit je sowieso goed!

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!