Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Smoothiebowl met pecangranola en viooltjessiroop

Smoothiebowl met pecangranola en viooltjessiroop

In samenwerking met mooiwatbloemendoen.nl
  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verwarm voor de granola de honing in de magnetron zodat hij vloeibaar is. Meng op een met bakpapier beklede bakplaat de havermout, de pecannoten en de pompoenpitten. Schenk de olie en de vloeibare honing eroverheen en bestrooi met een snuf zout. Kneed alles goed door zodat alles bedekt is met olie en honing. Spreid uit op de bakplaat en bak in ca. 15 minuten knapperig in de oven. Laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot of bak.

  2. Kook voor de siroop het water, het citroensap en de suiker tot een siroop. Voeg de viooltjes toe en laat ca. 20 minuten trekken. Maal de bloemetjes met een staafmixer fijn, zodat ze hun kleur afgeven aan de siroop. Laat helemaal afkoelen.

  3. Pureer voor de smoothie in een blender de bevroren banaan, het rode fruit, de melk, het citroensap en de vanillesuiker. Verdeel over kommen en versier met stukjes verse aardbei, de bessen, en de viooltjes. Schep wat van de granola erop. Bedruip het geheel met de viooltjessiroop.

Per portie: 1183 kcal | 65 g koolhydraten | 23 g eiwit | 59 g vet

Receptuur: Willem van Santen Foto’s: Mitchell van Voorbergen Styling: S’usi Gastro Studio

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)