Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Brunchplank

Brunchplank

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

  • ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd

Een goede brunch is nooit verkeerd. Al helemaal niet als hij van begin tot eind goedgevuld is. Deze volwaardige brunchplank vult je voor de rest van de middag!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Voor de appel-kaneelhavermout

Voor de gevulde eieren

Voor de bloody mary cocktails

Voor de bagels met zalm en kappertjesroomkaas

Voor de sandwiches met worst en mangochutney

Voor de poffertjes met bacon

Benodigdheden

  • spuitzak (met stervormige spuitmond)
Een goede brunch is nooit verkeerd. Al helemaal niet als hij van begin tot eind goedgevuld is. Deze volwaardige brunchplank vult je voor de rest van de middag!

Bereiding

  1. Roer een dag van tevoren voor de appel-kaneelhavermout de havermout, de kaneel, de melk, de geraspte appel en het amandelschaafsel door elkaar. Zet een nacht in de koelkast. Verdeel de volgende dag de havermout over 6 bakjes. Lepel de Griekse yoghurt eroverheen en maak af met extra amandel schaafsel en de plakjes appel.

  2. Kook voor de gevulde eieren de eieren in ca. 10 minuten hard. Giet af en spoel de eieren met koud water. Pel de eieren en snijd ze doormidden. Schep de eidooiers eruit en prak ze met de boter, de mayonaise, de mosterd, het paprikapoeder, zout en peper. Doe het mengsel eventueel in een spuitzak en spuit of lepel het in de eiwitten. Bestrooi met bieslook en extra paprikapoeder.

  3. Wrijf voor de bloody mary cocktail met de halve citroen over de rand van 6 glazen en dip de randen van de glazen in een mengsel van zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper. Roer het tomatensap, de wodka, 2 el citroensap van de halve citroen en de tabasco in een kan met flink wat ijs door elkaar, tot de buitenkant van de kan koud aanvoelt. Voeg eventueel een scheut droge sherry toe. Doe in elk glas een stengel bleek selderij en prik de cherrytomaten aan de rand van de glazen. Vul elk glas met de tomatensap; laat het ijs achter in de kan.

  4. Halveer voor de bagels met zalm de bagels horizontaal en rooster ze kort. Roer de roomkaas, de kappertjes, de dille en de augurk door elkaar. Bestrijk drie van de halve bagels met de roomkaas. Leg de zalm erop, leg de andere helften van de bagels er weer op en snijd ze dwars doormidden.

  5. Halveer voor de sandwiches de worstjes in de lengte en verhit ze in een droge koekenpan. Voeg de mosterd en de mangochutney toe en wentel de worstjes erin. Bestrijk het brood met boter, verdeel de worstjes over de helft van het brood en leg de andere helft van het brood erop.

  6. Snijd voor de poffertjes de bacon in stukjes. Zet een droge koekenpan op het fornuis, doe de bacon erin en zet het vuur aan. Bak de bacon krokant, doe in een kom en roer de ahorn siroop erdoorheen. Verwarm de poffertjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep om met de bacon.

  7. Verdeel de havermout, de gevulde eieren, de cocktails, de bagels, de sandwiches en de poffertjes op een plank. Serveer met bordjes, zodat iedereen zichzelf kan opscheppen.

Per portie: 858 kcal | 83 g koolhydraten | 34 g eiwit | 38 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Fotografie: Mowie Kay Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Liberty Mendez

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)