Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Havertartelette met ricotta

Havertartelette met ricotta, honing en pijnboompitten

In samenwerking met Smaakt
  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Benodigdheden

  • taartvorm
Ontbijten met taart?! Nou en of! Deze granolabodempjes vul je met vanillericotta en rood fruit. Zeg maar dag tegen dat gewone bakje havermout, voortaan wil je niets anders meer!

Bereiding

  1. Vet de taartvormpjes in met boter of olie. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Meng de havermout met de helft van de honing en het eiwit tot een grof, plakkerig deeg. Verdeel het mengsel over 6 taartvormpjes en druk goed aan.

  2. Bak de granolabodems in ca. 25 minuten goudbruin in de oven. Ze voelen dan nog een beetje zacht aan, maar worden krokant als ze afkoelen.

  3. Splijt het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de ricotta los met het vanillemerg en de suiker. Vul de taartbodempjes met de ricotta, bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en druip er de rest van de honing over. Maak af met vers fruit.

Per portie: 367 kcal | 43 g koolhydraten | 12 g eiwit | 15 g vet

Receptuur: Willem van Santen Fotografie: Saskia van Osnabrugge Styling: Susi Gastro studio

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)