Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
bramencruffins cruffins

De beste recepten met bramen

Advertentie

Een echte zomerfavoriet: de braam. Helaas is het zoetsappige zomerfruit maar kort in het seizoen. Pluk er dus je vruchten van en zet, nu het nog kan, deze heerlijke recepten met bramen op tafel.

Bramen plukken

Vanaf eind juli hangen ze volop aan de struik en daarmee kun je de blauwzwarte bessen langs de weg haast niet missen. Dat komt goed uit, want om deze heerlijke recepten met bramen te maken, hoef je dus niet eens naar de winkel te gaan. Wil je het zomerfruit zelf plukken? Lees dan eerst dit artikel waarin we je alles vertellen vertellen wat je moet weten over bramen plukken. Wildplukken is in Nederland namelijk eigenlijk verboden dus moet je wel weten waarop je moet letten als je van zelf geplukt fruit wilt genieten.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten, verhalen en tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten met bramen:

Het zoetsappige zomerfruit kun je zo uit het vuistje eten, of je kunt heerlijke recepten mee maken. Ter inspiratie delen wij onze favoriete recepten met bramen:

Minipavlova’s met bramen, honing en munt

Zeker als de bramen overal langs de kant van de weg groeien is dit een ideaal dessert om op tafel te zetten. Gebruik kersverse bramen, rijke bloemenhoning en verse munt (liefst uit eigen tuin natuurlijk) om deze minipavlova’s op tafel te toveren.

> naar het recept: minipavlova’s met bramen, honing en munt

Zoete recepten met verse kruiden: minipavlova’s met bramen, honing en munt

Bramencruffins

Heb je weleens gehoord van een cruffin? Dit is de combinatie van een croissant en een muffin. Klinkt goed hè?! Probeer maar eens uit met dit onweerstaanbare recept voor bramencruffins…

> naar het recept: bramencruffins

bramencruffins cruffins

Peren-bramencrumble met lauriercustard

Deze crumble met een combinatie van peer, bramen en lauriercustard is heerlijk. En het beste? Het dessert is ook nog eens erg eenvoudig om te maken.

> naar het recept: peren-bramencrumble met lauriercustard

Recepten met peren: peren-bramencrumble met lauriercustard

Croissant-pudding met bramen

De combinatie van bramen, custard en croissants zorgen ervoor dat deze pudding hét ultieme ontbijt is voor op zaterdag- of zondagochtend. Eerst uitslapen en dan goed ontbijten met een kop koffie en dit recept.

> naar het recept: croissant-pudding met bramen

Croissant-pudding met bramen 1

Bramen-yoghurtcake

In de zomer genieten wij graag van frisse smaken zoals citroen, yoghurt en vers fruit. Laat dat nou net de basis zijn van deze heerlijke cake:

> naar het recept: bramen-yoghurtcake

Bramen-yoghurtcake

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!