Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Salade met duif, bramen en ricotta

Salade met duif, bramen en ricotta

  • Gemiddeld

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bestrooi de duivenfilets met zout en peper. Verhit 1 el olijfolie en de boter in een koekenpan en bak er de duivenfilets ca. 2 minuten per zijde goudbruin in tot er alleen helder sap uitkomt als je erin prikt. Neem uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

  2. Doe 150 g bramen met wat water in de koekenpan. Roer de aanbaksels los en plet de bramen. Voeg de azijn, de suiker en de mosterd toe. Laat kort inkoken en neem van het vuur. Klop er 2 el olijfolie doorheen. Breng de dressing op smaak met zout en peper en laat afkoelen.

  3. Verdeel de waterkers, de bladsla, de bietjes en de overige bramen over een groot bord. Snijd de duivenfilets in plakjes en verdeel ze met de ricotta over de salade. Bedruip het geheel met de dressing.

Per portie: 200 kcal | 5 g koolhydraten | 21 g eiwit | 10 g vet

© olive Magazine / Immediate Media Foto’s: Sam Stowell Receptuur: Anna Glover Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Katy Greenwood

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (7 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!