Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Recepten met peren: peren-bramencrumble met lauriercustard

Peren-bramencrumble met lauriercustard

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Voor de vulling

Voor de custard (ca. 500 ml)

Voor de crumble

Deze crumble met een combinatie van peer, bramen en lauriercustard is heerlijk!

Bereiding

  1. Kluts voor de custard de eidooiers in een kom zodat er belletjes ontstaan. Schenk 225 ml melk in een steelpan en verwarm samen met de suiker al roerend op laag vuur tot de suiker opgelost is en de melk bijna kookt. Voeg de laurierblaadjes toe, neem de pan van het vuur en laat 10 minuten trekken. Verwarm de melk opnieuw wanneer hij te veel is afgekoeld en neem van het vuur. Haal de laurierblaadjes eruit. Schenk een beetje warme melk al kloppend bij de eidooiers. Klop het scheutje melk erdoorheen. Schenk het eidooiermengsel al kloppend bij de overige melk zodat er een homogene massa ontstaat. Zet de pan weer op het vuur en verhit het mengsel al roerend tot het een beetje indikt tot een mooie, gladde custard. Schenk de custard door een zeef in een kom en zet apart. Je kunt de custard warm of koud serveren. Verwarm eventueel vlak voor het serveren al roerend op laag vuur.

  2. Meng voor de crumble alle ingrediënten, behalve de boter, in een kom. Schenk de gesmolten boter eroverheen en meng alles door elkaar. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C).

  3. Vet een grote keramische ovenschaal in met boter. Schil voor de vulling de peren, verwijder het klokhuis en snijd iedere peer in 6 lange, dikke parten. Meng de peren met de suiker, het citroensap, de kaneel en een klontje boter in een pan. Verhit de peren 4-5 minuten op middelhoog vuur tot ze iets zachter maar nog stevig zijn en er sap is vrijgekomen. Roer regelmatig door. Haal van het vuur en verdeel de peren samen met de helft van de siroop over de ovenschaal. Verdeel de bramen eroverheen.

  4. Strooi de crumble over het fruit in de ovenschaal. Bak 25-30 minuten in de oven tot de crumble goudbruin is en de sappen langs de randen borrelen. Laat 10 minuten afkoelen. Serveer met de custard en de overige siroop.

Per portie: 610 kcal | 69 g koolhydraten | 9 g eiwit | 32 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (1 stem)