Bagel met kikkererwtensalade
Eenvoudig4 personen15 minuten bereiden
In een stoof, als basis voor de hummus of in een salade. Kikkererwten! Deze heerlijke en voedzame peulvrucht is een echte alleskunner.
Ingrediënten
- 4 bagels
- 400 g kikkererwten (blik - afgespoeld en uitgelekt)
- sap van 1 limoen
- ½ tl komijnpoeder
- ½ tl kerriepoeder
- ½ tl gerookte-paprikapoeder
- ½ tl knoflookpoeder
- 1 sjalot (fijngesnipperd)
- ½ avocado (de pit en schil verwijderd - in kleine blokjes)
- 1 el mayonaise
- 1 el grove mosterd
- zout en peper
- Voor de topping:
- 1 tl gedroogde mediterrane kruiden
- 150 g Griekse yoghurt
- 1 tomaat (in plakjes)
- handvol kiemengroenten
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Bak de bagels eventueel af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de uitgelekte kikkererwten in een mengkom en stamp ze grof met een stamper. Voeg het limoensap, de specerijen, de sjalot, de avocado, de mayonaise, de mosterd, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.
- Roer de mediterrane kruiden door de yoghurt. Snijd de bagels doormidden en beleg met de kikkererwtensalade, de plakjes tomaat, de kiemenen een lepel kruidenyoghurt.
Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Alexandra Hereijgers