Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Cover voor Ontbijttaart met aardbeien

Ontbijttaart met aardbeien

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Taart als ontbijt? Ja hoor, geen probleem. Deze variant is nog best gezond ook, met een bodem van havervlokken en hazelnoten en gevuld met frisse kwark en aardbeien. Als dat geen feestje wordt…

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Taart als ontbijt? Ja hoor, geen probleem. Deze variant is nog best gezond ook, met een bodem van havervlokken en hazelnoten en gevuld met frisse kwark en aardbeien. Als dat geen feestje wordt…

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.

  2. Doe 150 gram havervlokken in de kom van een keukenmachine en maal fijn tot meel.

  3. Hak de hazelnoten in grove stukjes.

  4. Doe het meel samen met de noten, de overgebleven havervlokken en 4 eetlepels honing in een kom en voeg daar de roomboter bij die je in stukjes snijdt.

  5. Kneed dit tot een deegbal.

  6. Bedek een springvorm van 26 centimeter doorsnede met bakpapier en druk het deeg uit over de bodem.

  7. Zorg dat de hele bodem bedekt is en aan de randen 1 centimeter omhoog komt.

  8. Zet de taartbodem in de oven en bak die in 25 minuten goudbruin en knapperig.

  9. Haal uit de oven en laat even afkoelen.

  10. Smeer dan de kwark over de bodem, sprenkel de overige 2 eetlepels honing over de kwark, snijd de aardbeien in plakjes en leg op de kwark.

Dit recept komt uit het kidsproof-kookboek van ChicksLoveFood

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)