
Ontbijttaart met aardbeien
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Doe 150 gram havervlokken in de kom van een keukenmachine en maal fijn tot meel.
Hak de hazelnoten in grove stukjes.
Doe het meel samen met de noten, de overgebleven havervlokken en 4 eetlepels honing in een kom en voeg daar de roomboter bij die je in stukjes snijdt.
Kneed dit tot een deegbal.
Bedek een springvorm van 26 centimeter doorsnede met bakpapier en druk het deeg uit over de bodem.
Zorg dat de hele bodem bedekt is en aan de randen 1 centimeter omhoog komt.
Zet de taartbodem in de oven en bak die in 25 minuten goudbruin en knapperig.
Haal uit de oven en laat even afkoelen.
Smeer dan de kwark over de bodem, sprenkel de overige 2 eetlepels honing over de kwark, snijd de aardbeien in plakjes en leg op de kwark.