Bereiding
Weet je nog niet wat je voor mama moet maken voor Moederdag? We hebben een geweldig recept voor je uit het nieuwe kidsproof-kookboek van ChicksLoveFood!
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Doe 150 gram havervlokken in de kom van een keukenmachine en maal fijn tot meel.
- Hak de hazelnoten in grove stukjes.
- Doe het meel samen met de noten, de overgebleven havervlokken en 4 eetlepels honing in een kom en voeg daar de roomboter bij die je in stukjes snijdt.
- Kneed dit tot een deegbal.
- Bedek een springvorm van 26 centimeter doorsnede met bakpapier en druk het deeg uit over de bodem.
- Zorg dat de hele bodem bedekt is en aan de randen 1 centimeter omhoog komt.
- Zet de taartbodem in de oven en bak die in 25 minuten goudbruin en knapperig.
- Haal uit de oven en laat even afkoelen.
- Smeer dan de kwark over de bodem, sprenkel de overige 2 eetlepels honing over de kwark, snijd de aardbeien in plakjes en leg op de kwark.
Goedemorgen!