Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Pannenkoeken recept

Fluffy pindakaaspancakes met kokos en banaan

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

  • 20 minuten wachttijd20 min. wachttijd

Pindakaas en banaan is de ultieme combinatie, dus hoe lekker moeten deze pindakaaspancakes wel niet zijn? Proef zelf maar eens!

Lees verder onder de advertentie

Aantal pannenkoeken
6

Ingrediënten

Pindakaas en banaan is de ultieme combinatie, dus hoe lekker moeten deze pindakaaspancakes wel niet zijn? Proef zelf maar eens!

Bereiding

  1. Klop de eieren met de pindakaas in een kom door elkaar. Klop er de kokosmelk en het limoensap doorheen. Spatel het bakmeel en het zout erdoorheen tot een glad beslag. Laat ca. 20 minuten rusten.

  2. Verhit telkens een scheutje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schep er een soeplepel van het beslag in. Leg een paar plakken banaan erbovenop en bestrooi met wat geraspte kokos. Keer de pannenkoek na ca. 3 minuten voorzichtig om met een spatel en bak nu de kant met de banaan en kokos in ca. 3 minuten goudbruin. Herhaal tot al het beslag op is en houd de pannenkoeken warm in de oven of eet ze meteen op. Serveer met blauwe bessen en honing.

Per portie: 423 kcal | 43 g koolhydraten | 8 g eiwit | 23 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!