Muffins met gerookte zalm en dille
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
25 minuten wachttijd25 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak er de puntpaprika ca. 2 minuten in. Neem van het vuur en laat afkoelen.
Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker, de kaas, een snuf zout en peper en de dille in een kom. Klop de eieren in een andere kom met de melk en 5 el olijfolie met een garde door elkaar. Klop het eiermengsel met een garde kort door het bloemmengsel. Het beslag hoeft niet helemaal glad te zij n, er mogen nog wat klontjes in zitten. Spatel de paprika en de zalm erdoorheen.
Leg de muffinvormpjes in de holtes van het bakblik. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Haal de muffins uit het bakblik en laat ze op een rooster iets afkoelen.
Garneer de muffins met een toefje crème fraîche, een stuk zalm en dille.