Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Muffins met gerookte zalm en dille

Muffins met gerookte zalm en dille

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

  • 25 minuten wachttijd25 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak er de puntpaprika ca. 2 minuten in. Neem van het vuur en laat afkoelen.

  2. Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker, de kaas, een snuf zout en peper en de dille in een kom. Klop de eieren in een andere kom met de melk en 5 el olijfolie met een garde door elkaar. Klop het eiermengsel met een garde kort door het bloemmengsel. Het beslag hoeft niet helemaal glad te zij n, er mogen nog wat klontjes in zitten. Spatel de paprika en de zalm erdoorheen.

  3. Leg de muffinvormpjes in de holtes van het bakblik. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Haal de muffins uit het bakblik en laat ze op een rooster iets afkoelen.

  4. Garneer de muffins met een toefje crème fraîche, een stuk zalm en dille.

Per portie: 288 kcal | 19 g koolhydraten | 12 g eiwit | 18 g vet

Receptuur: Elisabeth Scholten Styling: Alexandra Hereijgers Fotografie: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)