Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Muffins met gerookte zalm en dille

Muffins met gerookte zalm en dille

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

  • 25 minuten wachttijd25 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Deze muffins zijn gezond, makkelijk om te maken en ook nog eens hartstikke lekker. Wat wil je nog meer? De klassieke combinatie van zalm en dille blijft favoriet.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak er de puntpaprika ca. 2 minuten in. Neem van het vuur en laat afkoelen.

  2. Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker, de kaas, een snuf zout en peper en de dille in een kom. Klop de eieren in een andere kom met de melk en 5 el olijfolie met een garde door elkaar. Klop het eiermengsel met een garde kort door het bloemmengsel. Het beslag hoeft niet helemaal glad te zij n, er mogen nog wat klontjes in zitten. Spatel de paprika en de zalm erdoorheen.

  3. Leg de muffinvormpjes in de holtes van het bakblik. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Haal de muffins uit het bakblik en laat ze op een rooster iets afkoelen.

  4. Garneer de muffins met een toefje crème fraîche, een stuk zalm en dille.

Per portie: 288 kcal | 19 g koolhydraten | 12 g eiwit | 18 g vet

Receptuur: Elisabeth Scholten Styling: Alexandra Hereijgers Fotografie: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)