Brisketstoof met rode wijn en tijm
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
ca. 5 uur wachttijdca. 5 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
1. Verhit een koekenpan tot hij zeer heet is. Wrijf het vlees rondom in met arachideolie en bestrooi royaal met zout en peper. Bak het vlees rondom in de koekenpan om het dicht te schroeien en te bruinen. Verplaats het naar de slowcooker.
2. Bak de uien in dezelfde koekenpan ca. 10 minuten tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Bestrooi met de bloem en bak al roerende 3-4 minuten verder. Voeg al roerende beetje bij beetje de wijn toe. Giet de bouillon en de worcestersaus erbij en roer alles goed door elkaar. Schenk het uienmengsel over het vlees in de slowcooker. Leg de takjes tijm, de steranijs, de wortel en de selderij rondom het vlees in de slowcooker.
3. Zet de slowcooker 5 uur aan op HIGH. Haal het vlees uit de slowcooker en leg het op een schaal. Haal de wortel, de selderij, de tijm en de steranijs met een schuimspaan uit de jus. Snijd het vlees in plakken en serveer met de jus.