Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Brisketstoof met rode wijn en tijm

Brisketstoof met rode wijn en tijm

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • ca. 5 uur wachttijdca. 5 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Verhit een koekenpan tot hij zeer heet is. Wrijf het vlees rondom in met arachideolie en bestrooi royaal met zout en peper. Bak het vlees rondom in de koekenpan om het dicht te schroeien en te bruinen. Verplaats het naar de slowcooker.

  2. 2. Bak de uien in dezelfde koekenpan ca. 10 minuten tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Bestrooi met de bloem en bak al roerende 3-4 minuten verder. Voeg al roerende beetje bij beetje de wijn toe. Giet de bouillon en de worcestersaus erbij en roer alles goed door elkaar. Schenk het uienmengsel over het vlees in de slowcooker. Leg de takjes tijm, de steranijs, de wortel en de selderij rondom het vlees in de slowcooker.

  3. 3. Zet de slowcooker 5 uur aan op HIGH. Haal het vlees uit de slowcooker en leg het op een schaal. Haal de wortel, de selderij, de tijm en de steranijs met een schuimspaan uit de jus. Snijd het vlees in plakken en serveer met de jus.

*Brisket, ook wel borst- of klapstuk genoemd, is een stuk vlees met relatief veel pees en collageen, dus uitermate geschikt voor een langzame bereiding in de slowcooker. Kun je het niet vinden? Dan kun je ook sukade aan een stuk of procureur (van varken) gebruiken.

Per portie: 478 kcal | 7 g koolhydraten | 36 g eiwit | 32 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan en Charlie Richards Styling: Tony Hutchinson  Foodstyling: Katy Greenwood

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)