Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Geglaceerde brisket met blauwe-kaas-coleslaw

Geglaceerde brisket met blauwe-kaas-coleslaw

  • Gemiddeld

  • ca. 5 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 5 u. en 30 min. bereidingstijd

  • ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Dep het vlees droog met keukenpapier en leg het in een aarde werken schaal. Meng de ingrediënten voor de rub door elkaar in een kommetje en wrijf het mengsel rondom in het vlees. Zet een nacht in de koelkast.

  2. Laat het vlees ca. 1 uur op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C). Leg twee grote stukken aluminiumfolie kruislings op elkaar in een grote ovenschaal. Leg het vlees in het midden en schenk er 300 ml water bij. Wikkel het folie om het vlees en zet de ovenschaal 4 uur in de oven.

  3. Doe intussen voor de coleslaw de wortel en de kool in een grote kom. Doe de azijn en het zout erbij en kneed stevig met je handen door de groenten. Prak de kaas met een vork in een andere kom en roer er de mayonaise, de zure room en de knoflook doorheen. Roer de saus door de groenten en breng de coleslaw op smaak met witte peper. Zet tot gebruik in de koelkast.

  4. Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar. Haal de ovenschaal uit de oven en verhoog de temperatuur (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vouw het folie open en bestrijk het vlees rondom met de saus. Bak ca. 1 uur verder in de oven. Lepel om de 20 minuten de sappen uit de ovenschaal over het vlees. Je kunt eventueel met de vleesthermometer de temperatuur checken; het vlees is klaar bij een kerntemperatuur van 94°C.

  5. Haal de ovenschaal uit de oven en laat het vlees ca. 20 minuten rusten, losjes afgedekt met aluminiumfolie. Bak intussen de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het vlees in dunne plakken en serveer met de friet, de coleslaw, de augurken en de braadsappen uit de schaal.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Liberty Fennell

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)