Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
weekmenu Gegrilde little gem met romesco en granaatappel

Gegrilde little gem met romesco en granaatappel

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 3

Ingrediënten

Voor de romesco

Bereiding

  1. Vermaal alle ingrediënten voor de romesco in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak er het brood met de knoflook in tot het brood goudbruin en krokant is. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Verhit een grillpan op hoog vuur. Bestrijk de sla rondom licht met olijfolie en gril 2-3 minuten in de pan tot de sla geblakerd is maar nog voldoende bite behoudt. Bestrooi met zout en peper.

  4. Verdeel de romesco over de borden en leg er de gegrilde sla bovenop. Maak af met de basilicumblaadjes en de granaatappelpitjes. Serveer met het knapperige brood.

bite

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (1 stem)