Bereiding

1. Breng een ruime pan met water en wat zout aan de kook en kook de maïskolven ca. 10 minuten. Meng intussen in een kom het limoensap, de agavesiroop en 3 el olijfolie. Meng de avocado, de koriander, de bosui en de jalapeñopepers erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Zet de salade alvast op tafel. Steek de barbecue aan om te grillen op directe hitte.

2. Giet de maïskolven af en laat uitlekken. Bestrijk de maïs rondom met wat boter of bedruip met 1 el olijfolie. Leg een grillrooster op de barbecue en leg er de maïskolven op. Gril ca. 10 minuten onder regelmatig draaien. Snijd de maïskorrels boven de salade van de kolf. Schep de salade stevig door zodat de smaken door de warme maïs mooi vrijkomen. Bestrooi de salade met wat tortillachips en geef de rest van de chips er in een schaaltje bij.

Per portie (4): ca. 563 kcal
9 g eiwit | 38 g vet | 41 g koolhydraten

Receptuur, fotografie, styling en foodstyling: Willem van Santen