Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Gegrilde aubergine met venkelsalade en mosterddressing

Gegrilde aubergine met venkelsalade en mosterddressing

In samenwerking met Maille
  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan of verhit een grillpan op middelhoog vuur. Wrij f de aubergineplakken aan beide zijden in met de dijonmosterd en bedruip met 3 el olijfolie. Gril de plakken aubergine
    3-4 minuten per kant tot ze zacht zijn en mooie grillstrepen hebben. Neem de aubergine plakken van de grill en leg ze op een serveerschaal. Bestrijk ze nogmaals met olijfolie.

  2. Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. 3 Meng de venkel, de rozijnen, de pijnboompitten en de granaatappelpitten met de helft van de dressing. Schep de salade in het midden op de aubergine. Druppel de rest van de dressing over de aubergines. Maak af met de peterselie en het venkelgroen. Lekker met platbrood.

Per portie: 407 kcal | 32 g koolhydraten | 8 g eiwit | 26 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)