Panzanella met mozzarella, kip en perzik
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit 2 tl olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi de kip met zout en peper en leg hem met de velzijde naar beneden in de pan. Bestrooi met de tijm en bak 7-8 minuten, tot het vel goudkleurig is. Draai de kip om en voeg het water toe aan de pan. Leg het deksel op de pan en bak nog 7-8 minuten, tot de kip rondom goudkleurig en gaar is. Leg de kip op een bord.
Voeg nog 1 tl olie toe aan de pan en voeg het brood toe. Roer om het brood te bedekken met de olie en bak al roerend ca. 5 minuten, tot het brood geroosterd is.
Doe intussen voor de dressing het basilicum en het citroensap met de rest van de olie in een kleine keukenmachine en maal glad. Breng op smaak met zout en peper en doe de dressing in een kommetje. Je kunt de dressing ook maken in een vijzel – vermaal het basilicum met het citroensap en roer de olie, zout en peper erdoorheen. Schep de perzik, de slamelange en de tomaat om met de dressing en doe het mengsel op een serveerschaal. Snijd de kip in plakjes. Scheur de mozzarella boven de salade in stukjes en bestrooi met de kip en de croutons.