Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
recept Superlekker knoflookbrood van Jamie Oliver

Foodies boekenclub: “Samen Eten” van Jamie Oliver

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Foodies Boekenclub inspireert je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met meer dan 200 kookboeken. Stuk voor stuk nemen we ze mee naar huis om eruit te koken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs. Zo weet jij welke boeken je niet mag missen!

Recepten van Jamie Oliver

Eindelijk… Het langverwachte nieuwe boek Samen Eten van Jamie Oliver ligt in de winkels! Zijn 25e kookboek is geïnspireerd door het verlangen om mensen weer samen te brengen en te laten genieten van heerlijk eten. Zeker na een jaar waarin we zo weinig samen hebben kunnen zijn. Ontwikkeld tijdens de elkaar opvolgende lockdowns in Engeland is ‘Samen eten: Aan tafel! Meer dan 120 makkelijke recepten voor familie en vrienden’ een optimistisch en feestelijk boek vol inspiratie en heerlijke receptideeën voor al die speciale momenten en feestjes met familie en vrienden waar we zo naar uit gekeken hebben. Het boek staat dan ook boordevol prachtige recepten van Jamie Oliver.

Samen Eten

Jamie Oliver: “Samen eten is een eerbetoon aan het grote feestmaal thuis. Iets wat ik enorm heb gemist om te kunnen delen met vrienden en familie in het afgelopen jaar. Zoveel mensen genieten van een gezamenlijke maaltijd en hebben hun liefde voor koken herontdekt. Of ze hebben misschien zelfs voor het eerst geprobeerd zelf echt te koken. Dus dit boek is bedoeld om lezers te voorzien van gemakkelijke recepten. Voor etentjes thuis, feestjes, speciale gelegenheden, of gewoon ouderwets gezellig samenzijn met je dierbaren. Ik wilde dat de recepten voelden als een culinair lichtpunt aan het eind van een donkere tunnel, waar eten weer echt iets is om van te genieten en te koesteren. Dit boek is hét excuus om iedereen weer aan tafel te krijgen.”

Meer dan 120 recepten van Jamie Oliver

Het boek bevat meer dan 120 spiksplinternieuwe recepten. Opgedeeld per hoofdstuk in een compleet menu dat volledig, in delen of in combinatie met andere recepten gemaakt kan worden. Afhankelijk van persoonlijke smaken en voorkeuren. De hoofdstukken zijn geïnspireerd op gelegenheden en seizoenen, zoals een Oogstfeest dat perfect is voor Halloween, Picknickpret voor zwoele middagen met de familie en een Brunch Party voor een lui weekend met vrienden. Ben je al benieuwd naar de nieuwe recepten van Jamie Oliver?

Samen Eten

€ 32,50
Jamie Oliver Samen Eten

Goed nieuws, we mogen drie heerlijke recepten met jullie delen:

Mandarijnen droomcake

Jamie: “Deze taart is superleuk om te maken en heerlijk bij een kop thee – thermosfles mee dus. Wat je overhoudt is lekker om te over roomijs te kruimelen. Ik maak hem altijd op de dag zelf, maar de cake kun je natuurlijk ook van tevoren bakken en een nachtje in de trommel bewaren.”

Mandarijnen droomcake Jamie Oliver

Superlekker knoflookbrood

Jamie: “Wie houdt nou niet van knoflookbrood? Met dit breekboord scoor je gegarandeerd. Ik heb er een recept voor twaalf personen van gemaakt, omdat de hoeveelheid deeg dan makkelijk werkt. Ik maak meestal twee platen deeg en vries er een in om een andere keer te bakken – daar zul je geen spijt van krijgen.”

recept Superlekker knoflookbrood van Jamie Oliver

Garnalencocktail in een potje

Garnalencocktail in een potje van Jamie Oliver

Samen Eten van Jamie Oliver is verschenen bij Kosmos Uitgevers © Jamie Oliver Enterprises Ltd (2021 Together)
Fotografie: © David Loftus, 2021; © Levon Biss, 2021; © Paul Stuart, 2021

 

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!