Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Mandarijnen droomcake Jamie Oliver

Mandarijnen droomcake van Jamie Oliver

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 16

Ingrediënten

desgewenst

Jamie: "Deze taart is superleuk om te maken en heerlijk bij een kop thee – thermosfles mee dus. Wat je overhoudt is lekker om te over roomijs te kruimelen. Ik maak hem altijd op de dag zelf, maar de cake kun je natuurlijk ook van tevoren bakken en een nachtje in de trommel bewaren."

Bereiding

  1. Verhit de oven tot 180˚ C en vet een tulbandvorm met antiaanbaklaag en een inhoud van 2 liter royaal in met boter.

  2. Doe de rest van de boter met de honing, het zelfrijzend bakmeel, amandelmeel, de vanillepasta en een snufje zeezout, in een keukenmachine. Breek de eieren in een kom, rasp de schil van de mandarijnen erbij (bewaar een klein beetje als garnering) en mix alles door elkaar.

  3. Giet het beslag in de tulband, schraap de kom met een spatel leeg en tik de vorm op het werkblad om het oppervlak glad te maken.

  4. Bak de cake 30 tot 35 minuten, of tot hij goudbruin is en een prikker er schoon uitkomt. Laat hem een paar minuten staan, stort hem op een rooster en laat hem volledig afkoelen.

  5. Zeef de poedersuiker in een kom en roer er zoveel mandarijnensap door dat je een dik glazuur hebt. Schenk of schep het glazuur over de afgekoelde cake, laat het er rondom sierlijk afdruipen, en bestrooi de cake met de apart gehouden geraspte mandarijnenschil. Pel de resterende mandarijnen, snijd ze in schijfjes en serveer ze bij de cake. Een schep yoghurt past er ook goed bij.

Per portie: 348 kcal

Samen Eten van Jamie Oliver is verschenen bij Kosmos Uitgevers © Jamie Oliver Enterprises Ltd (2021 Together)
Fotografie: © David Loftus, 2021; © Levon Biss, 2021; © Paul Stuart, 2021

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)