Mandarijnen droomcake van Jamie Oliver
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit de oven tot 180˚ C en vet een tulbandvorm met antiaanbaklaag en een inhoud van 2 liter royaal in met boter.
Doe de rest van de boter met de honing, het zelfrijzend bakmeel, amandelmeel, de vanillepasta en een snufje zeezout, in een keukenmachine. Breek de eieren in een kom, rasp de schil van de mandarijnen erbij (bewaar een klein beetje als garnering) en mix alles door elkaar.
Giet het beslag in de tulband, schraap de kom met een spatel leeg en tik de vorm op het werkblad om het oppervlak glad te maken.
Bak de cake 30 tot 35 minuten, of tot hij goudbruin is en een prikker er schoon uitkomt. Laat hem een paar minuten staan, stort hem op een rooster en laat hem volledig afkoelen.
Zeef de poedersuiker in een kom en roer er zoveel mandarijnensap door dat je een dik glazuur hebt. Schenk of schep het glazuur over de afgekoelde cake, laat het er rondom sierlijk afdruipen, en bestrooi de cake met de apart gehouden geraspte mandarijnenschil. Pel de resterende mandarijnen, snijd ze in schijfjes en serveer ze bij de cake. Een schep yoghurt past er ook goed bij.