Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Schwarzwalder Cakerol

Schwarzwalder Cakerol

  • Eenvoudig

  • 48 minuten bereidingstijd48 min. bereidingstijd

Aantal cakerols
1

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
Alle grote smaken van de klassieke taart, maar dan in een makkelijke & leuke cakerol. Een lekker recept van Jamie Oliver!

Bereiding

  1. Maak de decadente chocoladecake op een bakplaat van 30 x 40 cm met bakpapier en bak hem exact 15 minuten op 180 ºC, of tot hij veerkrachtig aanvoelt maar in het midden nog wel smeuïg is. Stort de cake in een vloeiende beweging op een met cacao bestoven stuk bakpapier en laat hem volledig afkoelen.

  2. Klop de slagroom en vanillepasta in een grote kom tot er zachte pieken op blijven staan, zeef de poedersuiker erbij en roer goed.

  3. Verwijder het papier waarop de cake gebakken is en besmeer de cake met de jam. Sprenkel het sap uit de pot kersen erover, besmeer met driekwart van de room en strooi het grootste deel van hazelnoten en kersen erover.

  4. Rol de belegde cake met behulp van het bakpapier strak in de lengte op (hij zal hier en daar een beetje barsten en scheuren, maar dat is oké).

  5. Versier de rol met de resterende slagroom en kersen, schaaf er als je wil wat krullen chocolade over en maak hem af met de rest van de hazelnoten en 2 eetlepels kirsch. Serveer meteen, of zet zolang in de koelkast. Als je hem van tevoren maakt, moet je hem wel 20 minuten van tevoren uit de koelkast halen.

Energie: 495 kcal | Vet: 34,4g | Verz. Vet: 19,5 g | Eiwit: 6,1 g | Koolhydraten: 42,5 g | Suiker: 37,5 g | Zout: 0,1 g | Vezels: 1,3 g

Foto's: David Loftus 2024

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Simply Jamie

€ 29,99
Cover voor Simply Jamie