Bereiding

Kerstpasta: pigs zonder blankets, salie & ui, kastanjes & nootmuskaat

  1. Zet de waterkoker aan. Snijd de lasagnevellen met koekuitstekers of een scherp mesje in feestelijke vormpjes, en verwijder de snijrestjes.
  2. Knijp het worstvlees uit het velletje en draai er kleine balletjes van. Snijd de bacon in dunne reepjes. Pel en snijd de rode ui in dunne ringen. Pluk de salieblaadjes, rasp de parmezaan fijn en zet een koekenpan van 28 cm op hoog vuur.
  3. Giet een klein scheutje olijfolie in de hete pan, doe de vleesballetjes en reepjes bacon erbij en schep ze regelmatig om. Voeg, wanneer de balletjes en bacon licht goudbruin zijn, de uienringen en salie toe, verkruimel de kastanjes erbij en bak het mengsel 2 minuten.
  4. Doe de pastavormpjes in de pan en giet er voorzichtig zoveel kokend water bij dat alles net onder staat – ongeveer 300 ml. Laat de boel 4 minuten koken, of tot de pasta het meeste water geabsorbeerd heeft, en blijf regelmatig roeren tot je een fluweelzachte saus hebt. Verdun hem eventueel met een extra scheutje water.
  5. Draai het vuur uit, roer de parmezaan erdoor en voeg naar smaak peper en zout toe. Maak de pasta af met een paar raspen nootmuskaat naar smaak, en desgewenst een paar drupjes extra vierge olijfolie.

Energie: 526 kcal | Vet: 22,3 g | Verzadigde vetten: 8,4 g | Eiwit: 24,6 g | Koolhydraten: 57,8 g | Suiker: 6,2 g | Zout: 1,4 g | Vezels: 3,9 g

Jamie Oliver – EEN

Uit het boek:

Jamie Oliver – EEN
€32,50

ONE by Jamie Oliver is published by Kosmos © Jamie Oliver Enterprises Limited (2022 ONE).
Photography: © David Loftus, 2022; © Richard Clatworthy, 2022.