Bereiding
Malse geglaceerde lamsschenkels met zoete paprika, krieltjes, olijven, knoflook & peterselie
- Verhit de oven tot 180 °C. Zet een grote, diepe braadpan op hoog vuur. Bestrooi de lamsschenkels met een snuf zeezout en zwarte peper en bak ze rondom bruin in 1 eetlepel olijfolie.
- Snijd de hele bol knoflook overlangs doormidden, scheur de paprika’s in grove stukken en verwijder de zaadjes en steeltjes. Leg alles in de pan en schil met een dunschiller de gele schil van de citroen erbij. Voeg de krieltjes toe en snijd grotere doormidden. Plet en ontpit de olijven, doe ze erbij en roer er een scheutje van het vocht uit het potje door. Meng alles goed, leg een deksel op de pan en zet hem 1 uur in de oven.
- Roer nogmaals en zet hem nog een uur zonder deksel terug, of tot de schenkels supermals zijn. Haal de pan uit de oven, prak de zachte knoflook door de stoof, gooi de velletjes weg en voeg naar smaak peper en zout en een vingerhoedje rodewijnazijn toe.
- Bestrijk de schenkels met de honing, pluk de peterselieblaadjes erover en ga aan tafel.
GA VEGA: Vervang de lamsschenkels door in kwarten gesneden, geschilde knolselderij. Behandel de parten op exact dezelfde wijze en doe er een blik kikkererwten bij.
Energie: 681 kcal | Vet: 38,4 g | Verzadigde vetten: 14,4 g | Eiwit: 70,6 g | Koolhydraten: 14,8 g | Suiker: 12,4 g | Zout: 1 g | Vezels: 5,4 g

ONE by Jamie Oliver is published by Kosmos © Jamie Oliver Enterprises Limited (2022 ONE).
Photography: © David Loftus, 2022; © Richard Clatworthy, 2022.