Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Honing-sinaasappelplaatcake van Jamie Oliver

Honing-sinaasappelplaatcake van Jamie Oliver

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 5 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 5 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de oven tot 180 °C. Bekleed een braadslede van 20 x 30 cm met een vel bakpapier en wrijf het in met olijfolie.

  2. Rasp de oranje sinaasappelschil in een grote kom, zet even opzij en snijd één sinaasappel in flinterdunne plakjes. Leg ze in de slede, besprenkel ze met 100 g honing en bak ze 20 minuten.

  3. Doe intussen het amandelmeel en bakmeel met de yoghurt en vanillepasta bij de sinaasappelrasp in de kom. Breek de eieren in de kom, giet er 200 ml milde olijfolie bij en voeg een klein snufje zeezout, de resterende 100 g honing en eventueel een klein scheutje rozenwater toe. Klop alles goed door elkaar met een garde.

  4. Haal de slede uit de oven, giet het cakebeslag over de plakjes sinaasappel en zet hem 35 minuten terug in de oven, of tot de cake goudbruin is en een prikker er schoon uit komt. Stort de cake op een plank, trek het papier er voorzichtig af en serveer hem warm, met een lepel yoghurt of vla.

Per portie: 397 kcal

ONE by Jamie Oliver is published by Kosmos © Jamie Oliver Enterprises Limited (2022 ONE), Photography: © David Loftus, 2022; © Richard Clatworthy, 2022.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Jamie Oliver – EEN

€ 33,99
Cover Jamie Oliver - EEN