Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Mini steak tartare met mosterdmayo en groene asperges

Mini steak tartare met mosterdmayo en groene asperges

In samenwerking met Bowls and Dishes
  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Een VrijMiBo op een kleedje onder de Eiffeltoren? Deze borrelhapjes zouden er niet misstaan.

Bereiding

  1. Meng de mayonaise met de mosterd. Laat de kappertjes goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Verhit de olie in een koekenpan en bak er de kappertjes knapperig in, maar laat ze niet te donker worden. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Hak het vlees grof met een scherp mes. Meng het vlees met de sjalot en breng op smaak met zout en peper.

  2. Steek uit ieder sneetje brood 3 kleine rondjes met een uitsteekvorm. Gebruik dezelfde uitsteekvorm om op ieder broodschijfje een ‘taartje’ van het vlees te maken. Druk dit een beetje aan met een theelepel. Schep op ieder tartaartje wat van de mosterdmayonaise. Maak af met de groene asperges en de krokante kappertjes.

Receptuur en foodstyling: Willem van Santen en Valerie van Baasbank foto’s: Willem van Santen styling: Femke van Waveren

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (4 stemmen)