Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Carpaccio van coquilles met passievrucht

Carpaccio van coquilles met passievrucht

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Ja, ook coquilles kun je rauw eten! Voor dit recept heb je maar weinig ingrediënten nodig én het is binnen een halfuurtje klaar. Waar wacht je nog op?

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Ja, ook coquilles kun je rauw eten! Voor dit recept heb je maar weinig ingrediënten nodig én het is binnen een halfuurtje klaar. Waar wacht je nog op?
Tip
*Ontdooi diepvriescoquilles een nacht in de koelkast in een kommetje met melk tot ze nog stevig genoeg zijn om ze in dunne plakjes te snijden.

Bereiding

  1. Halveer de passievruchten. Wrijf het vruchtvlees door een zeef en vang het sap op. Bewaar een aantal pitjes om te garneren. Klop de olie door het sap en breng op smaak met zout en peper. Was het basilicum en snijd de blaadjes in dunne reepjes. Snijd de cress los.

  2. Wrik de coquilles open met een breed mes en snijd daarbij vlak langs de platte zijde van de schelp om de coquille los te maken. Maak met een lepel de witte spier los van het oranje gedeelte (het koraal). Snijd de coquilles met een zeer scherp mes in de lengte in dunne plakjes. Verdeel de plakjes dakpansgewijs over 4 borden.

  3. Verdeel de passievruchtdressing royaal over de coquilles. Verdeel er wat passievruchtpitjes overheen. Bestrooi met versgemalen zwarte peper en fleur de sel. Verdeel het basilicum en de cress over de carpaccio. Dien direct op.

Per portie: 173 kcal | 8 g koolhydraten | 18 g eiwit | 7 g vet

Foto's: Willem van Santen, Receptuur & styling: Anne Heesink

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (27 stemmen)