Gegrilde andijvie met krokante sjalot en rozijnen
Gemiddeld
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pel de sjalotten en snijd ze in dunne ringen. Leg de sjalotringen ca. 30 minuten in de melk. Wel de rozijnen ca. 20 minuten in warm water. Snijd de andijviekroppen in 8 kwarten en was ze voorzichtig in ruim koud water. Laat de andijvie goed uitlekken.
Giet de sjalotringen af en dep ze droog met keukenpapier. Wentel de sjalot in de bloem. Verhit de olie in een ruime pan en frituur er de sjalot in ca. 5 minuten goudbruin en krokant in. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout. Rooster de hazelnoten in een droge pan goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen.
Laat de rozijnen uitlekken. Bedruppel de andijvie met de olijfolie. Gril de andijvie in een hete grillpan ca. 3 minuten rondom. Hak de hazelnoten grof.
Verdeel de andijvie over borden en bestrooi met zout en peper. Verdeel de rozijnen, de hazelnoten en de sjalot over de andijvie.